Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣΑ

ΑΒΑΘΗΣ: Το ρηχό ποτάμι που πέρασες στο όνειρό σου είναι καλό σημάδι. Δεν θα βρεις πολλές δυσκολίες στη δουλειά που σχεδιάζεις να κάνεις. Εύκολα θα πετύχεις. Αν όμως βλέπεις ότι η θάλασσα που θέλεις να κολυμπήσεις είναι ρηχή και δεν μπορείς να πέσεις στο νερό, πρόσεξε. Πάρε τα μέτρα σου γιατί μπαίνεις σε μια περιπέτεια με αμφίβολο αποτέλεσμα.

ΑΓΩΝΙΑ: Αυτό δεν είναι καλό όνειρο. Προοιωνίζεται στενοχώρια και ευχαρίστηση. Αν δείτε ότι είχατε αγωνία για την απώλεια χρημάτων ή ιδιοκτησίας, σημαίνει ότι συνταρακτικοί φόβοι θα σας βασανίχουν εξαιτίας της κρίσιμης  κατάστασης υποθέσεων ή της αρρώστιας κάποιου αγαπημένου συγγενή.

ΑΕΡΑΣ: Αυτό το όνειρο σημαίνει μια αρρωστημένη κατάσταση πραγμάτων που δεν προμηνύει τίποτα καλό γαι εκείνον που το είδε.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ: Το να πετάτε σε αεροπλάνο σημαίνει αύξηση των οικονομικών σας. Αν ονειρευτείτε ότι είστε πιλότος, υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας σε μια νέα αρχή. Σε περίπτωση που το αεροπλάνο κάνει βουτιά προς τα κάτω, θα υπάρξουν σύντομα ευχάριστες εμπειρίες με το αντίθετο φύλο.

ΑΗΔΙΑ: Αν δεις στον ύπνο σου αντικείμενα ή πράξεις που σου προξενούν αηδία, γρήγορα θα νιώσεις μεγάλη απογοήτευση. Αν εκείνο που σου προξένησε αηδία είναι κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, φαίνεται πως θα έχετε προβλήματα μαζί.

ΑΗΔΟΝΙ: Είναι καρδιά του χειμώνα και είδες ένα αηδόνι να έρχεται κοντά σου, σημαίνει ότι σύντομα θα συναντήσεις τον αγαπημένο σου και θα περάσετε μαζί ευχάριστες στιγμές.

ΑΘΕΑΤΟΣ: Όταν δεις στο όνειρό σου ότι περπατάς μέσα στην πολυκοσμία, αλλά είσαι αθέατος από τους άλλους, σημαίνει ότι σκέφτεσαι να ξεγελάσεις τον ίδιο τον εαυτό σου. Σημαίνει ότι θα πληγωθείς από μια αποτυχία σου.

ΑΘΕΜΕΛΙΩΤΟΣ: Αν το αθεμελίωτο σπίτι είναι κάποιου άλλου, το κακό που θα σε βρει δεν είναι πολύ σπουδαίο. Αν είναι δικό σου όμως θα πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί θα διατρέξεις μεγάλο κίνδυνο.

ΑΙΜΑ: Ρούχα λεκιασμένα με αίμα στο όνερο είναι ένδειξη ότι εχθροί επιδιώκουν να ματαιώσουν μια  επιτυχημένη σταδιοδρομία που ανοίγεται μπροστά σας. Όποιος ονειρευτεί αίμα θα πρέπει να φυλάγεται από παράξενες φιλίες. Αν δείτε αίμα να τρέχει από πληγή, θα πρέπει να περιμένεται σωματικούς πόνους και στενοχώρια. Επίσης, προμηνύονται κακές επιχειρήσεις από ατυχείς διαπραγματεύσεις και συμπράξεις. Αίμα στα χέρια σας σημαίνει άμεση κακοτυχία, αν δεν προσέξετε τον εαυτό σας και τις υποθέσεις σας.

ΑΙΝΙΓΜΑ: Όποιος βλέπει στον ύπνο του ότι προσπαθεί να βρει τη λύση ενός αινίγματος και δεν το κατορθώνει, τότε θα κάνει κάποια σοβαρή γκάφα που θα του στοιχίσει. Αν λύσει το αίνιγμα, θα διατρέξει κίνδυνο, αλλά θα ξεγλιστρήσει την τελευταία στιγμή.

ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΑ: Όποιος δει στον ύπνο του ότι λέει αισχρά λόγια σε κάποιον άγνωστο, να είναι σίγουρος ότι κάποιο κακό θα τον βρει. Αν είναι γυναίκα εκείνη που βλέπει στον ύπνο της ότι λέει αισχρά λόγια, δεν θα αποφύγει το κακό όνομα.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Όταν δεις στο όνειρό σου ότι παραβρίσκεσαι σε συνεδρίαση της ακαδημίας ή είσαι ο ίδιος ακαδημαϊκός ή βρίσκεσαι σε παρέα σοφών, τότε να περιμένεις λύπες και στεναχώριες.

ΑΚΑΘΑΡΤΟΣ: Μην ανησυχείς όταν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι ακάθαρτος, λερωμένος, άπλυτος. Όσο περισσότερο ακάθαρτα είναι τα μούτρα σου και τα χέρια σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία σου. Να ξέρεις, όμως, ότι δεν θα πετύχεις εύκολα. Θα βρεις πολλά εμπόδια.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ: Αν δεις ότι είσαι ακόλουθος κάποιου, να το πάρεις απόφαση ότι δεν είσαι προετοιμασμένος και ικανός να πάρεις κάποια πρωτοβουλία. Όταν δεις ότι ακολουθείς κάποιον, σημαίνει ότι δεν θα πετύχεις να μάθεις την αλήθεια για κάτι που σου είπαν. Πιθανόν να κάνεις γκάφες σε πολλές δουλειές σου.

ΑΚΟΥΡΔΙΣΤΑ: Όργανα ακούρδιστα αν θα δείτε στον ύπνο σας σημαίνει ότι δεν θα πετύχετε στις επιδιώξεις σας. Δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε ούτε με το πρόσωπο που αγαπάτε, ούτε με τους συνεταίρους σας. Αν βλέπετε ότι τα ακούρδιστα όργανα παίζονται από μουσικούς οι ζημιές που θα πάθετε δεν θα είναι μεγάλες.

ΑΡΡΩΣΤΙΑ: Το να ονειρευτείτε ότι είστε άρρωστος σημαίνει μικρο-αρρώστιες ή δυσάρεστες συναλλαγές με συγγενείς. Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι έχει μιαν ανίατη ασθένεια, σημαίνει ότι θα ζήσει ζωή μοναχική. Αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως είναι άρρωστη, είναι προμήνευμα πως κάποιο απρόβλεπτο γεγονός θα τη ρίξει στη δίνη της απογοήτευσης, κάνοντάς την να χάσει κάποια προγραμματισμένη διασκέδαση.

ΑΨΙΔΑ: Δυο πράγματα θα συμβούν όταν δεις στον ύπνο σου ότι περνάς κάτω από αψίδα. Η θα κερδίσεις μια υπόθεση, ή θα κερδίσεις την εκτίμηση των γνωστών σου. Στην τελευταία όμως περίπτωση μπορεί να βγεις υλικά ζημιωμένος.

Β

ΒΑΡΚΑ:Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε σε βάρκα με άλλους, σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε απολαύσεις με τη συντροφιά καλών φίλων. Αν η βάρκα αναποδογυρίσει είναι σημάδι οικονομικής απώλειας. Αν ονειρευτείτε ότι νηκηθήκατε σε κωπηλασία, είναι σημάδι ότι θα αδικηθείτε. Αν είσθε ο νικητής, σημαίνει υπεροχή στον έρωτα και στις υπόλοιπες υποθέσεις σας.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Ο ανθισμένος βασιλικός που στολίζει τη γλάστρα σου ή που κάποιο του κλωνάρι κρατάς στα χέρια σου, είναι μήνυμα αρραβώνα ή γάμου. Σε περίπτωση παντρεμένων, συμβολίζει ήρεμη και άνετη ζωή.

ΒΑΦΤΙΣΙΑ: Αν ονειρευτείτε βαφτίσια, σημαίνει πως πρέπει να διορθώσετε το χαρακτήρα σας με τον αυτοέλεγχο, όταν υποστηρίζετε τις γνώμες σας, και να μην υποτιμάτε τους φίλους σας. Αν ονειρευτείτε πως εσείς κάνετε βάφτιση, σημαίνει ότι θα ταπεινώσετε το εσώτερο εγώ σας για την κοινή εύνοια. Αν ονειρευτείτε τον Ιωάννη το Βαπτιστή να βαφτίζει τον Χριστό στον Ιορδάνη, σημαίνει ότι θα έχετε ένα τρομερό δίλημμα: να δεχθείτε μια πενιχρή θέση για να υποστηρίξετε άλλους ή να ακολουθήσετε επιθυμίες που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν στον πλούτο και τη διάκριση.Αν δείτε το Άγιο Πνέυμα να κατεβαίνει πάνω στον Χριστό, σημαίνει υποταγή στο καθήκον και αυταπάρνηση. Αν δείτε πως βαφτιζόσασταν ο ίδιος με το Άγιο Πνεύμα και φωτιά, σημαίνει ότι θα πέσετε σε μια κατάσταση τρόμου, ανακαλύπτοντας πως είστε μπλεγμένος σ' έναν ακόλαστο δεσμό.

ΒΔΕΛΛΑ: Όταν δεις στο όνειρό σου βδέλλες σε κάποιο βάλτο ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις τις επιθέσεις των φίλων σου. Κάτι μαγειρεύουν σε βάρος σου.

ΒΕΡΑ:Για μια γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι η βέρα της είναι λαμπερή, σημαίνει ασφάλεια και γαλήνη. Αν δείτε πως η βέρα σας χάθηκε ή έσπασε, θα δοκιμάσετε θλίψη που θα προέρχεται από αχαριστία ή πιο σοβαρές αιτίες. Το να δείτε βέρα σε χέρι φίλου ή άλλου προσώπου, φανερώνει ότι δεν θα πάρετε στα σοβαρά τους όρκους σας και θα ριχτείτε σε απαγορευμένες σχέσεις.

ΒΗΧΑΣ: Όταν δεις ότι βήχεις, χωρίς να υπάρχει καμιά αιτία γι' αυτό, τότε έχεις ένα σημάδι μιας επερχόμενης επιτυχίας. Αν έχεις κάποιον δικό σου άρρωστο, θα γίνει καλά. Οι στενοχώριες σου θα μειωθούν.

ΒΙΔΑ:Όταν την κρατάς στα χέρια σου και ερευνάς για να βρεις το σημείο που θα την τοποθετήσεις, είναι σημάδι ότι πολλές πονηρές σκέψεις θα κάνεις για τις δουλειές σου και κυρίως τις ερωτικές σου σχέσεις.

ΒΙΟΛΕΤΑ: Η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της ότι τις προσφέρουν βιολέτες, θα δεχτεί προτάσεις ερωτικές πολύ δελεαστικές. Αν τις προσφέρει η ίδια σημαίνει ότι είναι έτοιμη να διακινδυνεύσει το παν, προκειμένου να γίνει ερωμένη κάποιου που ίσως δεν της ταιριάζει.

ΒΙΟΛΙ: Εκείνος που βλέπει στον ύπνο του ότι παίζει βιολί, ενώ δεν ξέρει, σύντομα θ' ακούσει ειδήσεις αντίθετες από εκείνες που περίμενε. Αν ξέρει, χωρίς να είναι επαγγελματίας, θα παραβρεθεί σε συγκέντρωση που θα του αφήσει αξέχαστες εντυπώσεις.

ΒΛΑΣΤΗΣΗ: Όταν δεις ότι οι σπόροι που έσπειρες βλασταίνουν και οι βλαστοί τους είναι δυνατοί, τα κέρδη που περιμένεις να έρθουν κα οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι. Ευχάριστες εξελίξεις προμηνύονται όταν δείς ότι βρίσκεσαι σ' έναν τόπο με οργιαστική βλάστηση.

ΒΟΛΙ: Το βόλι που είδες σφηνωμένο στο σώμα σου, χωρίς ν' ακούσεις τον πυροβολισμό, είναι σημάδι ότι δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες η αντίθεσή σου με κάποιον.

ΒΟΥΝΟ: Αν ονειρευτείτε ότι ανεβαίνετε βουνό και ο δρόμος είναι ευχάριστος και περιβάλλεται από βλάστηση, είναι προάγγελμα γρήγορης ανόδου κοινωνικής και οικονομικής. Αν το βουνό είναι δύσβατο και δείτε ότι δεν μπορέσατε να φτάσετε στην κορυφή, να περιμένετε αντιθέσεις στη ζωή σας και να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τις αδυναμίες του χαρακτήρα σας. Αν δείτε πως ξυπνήσατε ενώ βρισκόσαστε σε επικίνδυνο σημείο, σημαίνει ότι οι υποθέσεις σας θα πάρουν ευνοϊκή τροπή, μολονότι δεν το περιμένατε.

ΒΡΕΦΟΣ: Αν ονειρευτείτε ένα νεογέννητο μωρό, σημαίνει πως έρχονται ευχάριστες μέρες. Για μια νέα γυναίκα που θα δει πως έχει μωρό, σημαίνει πως θα κατηγορηθεί για ανήθικο παρελθόν. Αν δείτε ένα μωρό να κολυμπά, σημαίνει πως θα επιτύχετε να ξεφύγετε από κάποια παγίδα.

ΒΡΙΣΙΑ: Αυτός που είδε στο όνειρό του ότι έβρισε κάποιον, θα περάσει πολλές στενοχώριες εξ' αιτίας προσώπων τα οποία δεν υπολόγιζε μεταξύ των αντιπάλων του.

ΒΡΟΝΤΗ: Αν ακούς στον ύπνο στου μπουμπουνητό, εκείνοι που σε ζηλεύουν, μερικοί που σου κάνουν το φίλο που τάχα χαίρονται για την επιτυχία σου, ή ακόμα και συγγενείς, σε κακολογούν. Θα το μάθεις και θα νοιώσεις αηδία και απογοήτευση.

ΒΡΟΧΗ: Αν δείτε στ' όνειρό σας καθαρή βροχή, σημαίνει ότι ευημερία κι ευχαρίστηση βρίσκονται πολύ κοντά σας. Αν ονειρευτείτε ότι καθόσαστε μέσα στο σπίτι και βλέπετε έξω να βρέχει, είναι προμήνυμα ευημερίας και ερωτικού πάθους. Αν δείτε ότι το ταβάνι στάζει από νερά της βροχής αλλά καθαρά, σημαίνει ότι σύντομα θ' απολαύσετε απαγορευμένες ευχαριστήσεις. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι άλλοι βρέχονται από βροχή, σημαίνει ότι θα ξεδιαλέξετε τους φίλους σας και θα κρίνετε ότι πολλοί δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη σας. Βροχή και καταιγίδες είναι πάντα σημάδι ατυχίας.

Γ

ΓΑΒΑΘΑ: Αυτό το όνειρο έχει να κάνει με την επαγγελματική και την οικονομική σου κατάσταση. Όταν τη δεις να είναι άδεια, τότε θα έρθουν στενοχώριες και ανωμαλίες στη δουλειά σου. Αν τη δεις να είναι γεμάτη με φαγητό, τότε θα κερδίσεις πολλά χρήματα και θα πάρεις μεγάλη χαρά από τη δουλειά σου.

ΓΑΖΑ: Η γάζα που βλέπεις προσαρμοσμένη σε κάποιο μέρος του σώματός σου χωρίς εκεί να αισθάνεσαι ότι υπάρχει πληγή, είναι το σύμβολο που πρέπει να ερμηνεύσεις ως επικείμενη επιτυχία σε μαι πολύ λεπτή υπόθεση.

ΓΑΪΔΑΡΟΣ: Είναι το σύμβολο της υπομονής. Εσύ βιάζεσαι να φτάσεις στην επιτυχία. Θα φτάσεις όμως, ύστερα από καιρό. Η νέα που βλέπει ότι κάθεται καβάλα σε γάιδαρο, είναι αργά πια για ν' αλλάξει στάση. Οι γνωστοί της, ο κύκλος της, έχουν μάθει ότι βρίσκεται δοσμένη σε μια περιπέτεια που θα την έχει οδηγήσει πολύ χαμηλά. Έχει όπως λέμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

ΓΑΜΟΣ: Αν δεις στον ύπνο σου γάμο κάποιου αγνώστου περίμενε μια είδηση, μια επίσκεψη, ένα γεγονός που θα σου φέρει χαρά. Αν δεις ότι παρευρίσκεσαι σε γάμο είναι προμήνυμα ότι σύντομα θα βρεθείς σε περίπτωση τέτοια που θα σου προξενήσει θλίψη και καθυστέρηση στην πρόοδο. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι ο γάμος της γίνεται κρυφά, σημαίνει ανεπιθύμητα γεγονότα και αποτυχίες. Αν δει πως ετοιμάζει ανοιχτό γάμο, θα πρέπει σίγουρα να περιμένει επιτυχία και εκτίμηση από το περιβάλλον της. Αν ονειρευτεί ότι υπάρχει διαφωνία γονέων για το γάμο, θα ανακαλύψει ότι μεταξύ των συγγενών της υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν δει ότι ο αγαπημένος της παντρεύεται μιαν άλλη, σημαίνει πως άδικα αγωνιά, γιατί ο εραστής της θα της είναι πιστός. Αν κάποιος δει ότι παντρεύεται, είναι κακός οιωνός. Αν ο γάμος είναι χαρούμενος και οι παπάδες δεν φοράνε μαύρα ράσα, τότε σημαίνει το αντίθετο.

ΓΑΡΓΑΛΗΜΑ: Αν γαργαλάς εσύ κάποιον, έχεις κινήσει το ενδιαφέρος προσώπου που επιθυμείς. Το ενδιαφέρον εκείνου που θα ήθελες να δουλέψετε μαζί, να γίνετε φίλοι, να κάνετε κάποια επιχείρηση. Το ενδιαφέρον εκείνης με την οποίαν θα ήθελες να συνδεθείς.

ΓΕΛΙΟ: Αν ονειρευτείτε ότι γελάτε και είστε εύθυμος, σημαίνει επιτυχία σε ό,τι καταπιαστείτε και χαρούμενες συντροφιές. Το άκουσμα στ' όνειρο χαρούμενων παιδικών γέλιων σημαίνει χαρά και υγεία γι' αυτόν που το βλέπει. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι γελάτε κοροϊδευτικά για κάποια δυσμορφία ανθρώπων, σημαίνει ότι θα πληγώσετε φίλους σας για να ικανοποιήσετε τη δική σας φιλαυτία.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ: Αν ένας νέος δει στ' όνειρό του γενέθλια, είναι σημάδι ευτυχίας για ένα γέρο.

ΓΕΡΑΝΙ: Ο άντρας που βλέπει ότι κρατά στα χέρια του γεράνι, δεν είναι συμπαθητικός στις γυναίκες. Όλες του οι απόπειρες να κατακτήσει την καρδιά κάποιας νέας, θα αποτύχουν. Και η γυναίκα του, αν είναι παντρεμένος, ζει μαζί του χωρίς να τον αγαπά.

ΓΕΩΛΟΓΟΣ: Εκείνος που θα δει στο όνειρό του ότι είναι γεωλόγος και ερευνά στην ύπαιθρο μάταια ψάχνει για να βρει εκείνο που ζητά. Θα το βρει αν δει ότι ερευνά στο εργαστήριό του.

ΓΙΟΡΤΗ: Αν ονειρευτείτε κάποια γιορτή, σημαίνει πως ευχάριστοι και ενδιαφέροντες ξένοι θα δεχτούν τη φιλοξενία σας. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως δυσαρεστήθηκε στη διάρκεια μιας γιορτής, σημαίνει πως δεν είναι σίγουρη για το αν με τα προσόντα της θα μπορέσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ενός παλιού φίλου.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ: Εκείνος που διαβάζει μια γνωμοδότηση που εξεδόθηκε για θέμα που αφορά τον ίδιο, ανεξάρτητα από το τι περιέχει αυτή, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση σε μια υπόθεση που πολύ ενδιαφέρει.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ: Εκείνος που θα δει στον ύπνο του ότι έκανε γνωριμία με ένα άγνωστό του πρόσωπο, πρέπει να σταθεί με επιφύλαξη μπροστά στα καινούργια δεδομένα που θα του παρουσιαστούν στις υποθέσεις του.

ΓΟΥΡΟΥΝΙ: Εκείνος που βλέπει στον ύπνο του γουρούνι, θα χάσει την υπόληψή του. Αν τρως γουρουνόπουλο και νιώθεις ευχαρίστηση, θα εξακολουθήσεις τη ζωή που κάνεις. Αν νιώθεις δυσφορία από το πολύ φαγητό, πρέπει να προσέχεις και να μην τρως πολύ γιατί αυτό θα σε βλάψει.

ΓΡΑΜΜΑ: Αν δείτε στον ύπνο σας συστημένο γράμμα, είναι σημάδι ότι χρηματικά ζητήματα θα γίνουν αφορμή για να χαλάσουν σχέσεις πολλών χρόνων. Αν δείτε ότι γράψατε γράμμα, σημαίνει ότι θα ζηλέψετε πρόσωπο που πραγματικά είναι ανώτερό σας. Αν ονειρευτείτε πως λάβατε ανώνυμο γράμμα, σημαίνει ότι θα πληγωθείτε από πρόσωπο που δεν το υποψιάζεστε. Το να δείτε στον ύπνο σας ότι δεν μπορείτε να διαβάσετε ένα γράμμα είναι ένδειξη ότι θα χάσετε κάτι στις επιχειρήσεις ή στον κοινωνικό τομέα. Συνήθως τα γράμματα στ' όνειρο σημαίνουν στενοχώρια. Ένα σχισμένο γράμμα είναι προμήνυμα ότι τα λάθη σας τείνουν να χαλάσουν την υπόληψή σας.

ΓΥΜΝΙΑ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι δεν φοράτε ρούχα, είναι προμήνυμα για σκάνδαλα και επιπόλαιες συναλλαγές. Αν ονειρευτείτε τους άλλους γυμνούς, σημαίνει ότι κάποιος θα προσπαθήσει να σας πείσει να εγκαταλείψετε το σωστό δρόμο του καθήκοντος. Ασθένειες θα συμβάλουν στην αποτυχία. Αν ονειρευτείτε ότι είστε ξαφνικά χωρίς ρούχα και προσπαθείτε να σκεπάσετε τη γύμνια σας, σημαίνει ότι επιδιώξατε απαγορευμένες απολαύσεις, αντίθετες με τα ευγενικά σας αισθήματα, και προσπαθείτε τώρα να επανορθώσετε. Όταν μια νέα κοπέλα ονειρευτεί ότι θαυμάζει τα κάλλη της, είναι σημάδι ότι, παρ' όλες τις νίκες που θα της δώσει η ομορφιά της, δεν θα μπορέσει να κερδίσει την εκτίμηση των θαυμαστών της. Αν ονειρευτεί ότι είναι κακοφτιαγμένη, σημαίνει ότι σκάνδαλα θα της χαλάσουν την υπόληψή της. Αν δει ότι κολυμπά γυμνή σε καθαρά νερά, η φύση θα την εκδικηθεί με αρρώστια και απώλεια ομορφιάς. Αν δει άντρες να κολυμπούν γυμνοί, σημαίνει πολλούς θαυμαστές. 

Δ

ΔΑΓΚΩΜΑ: Αυτό το όνειρο προοιωνίζεται κακό. Συνεπάγεται μια επιθυμία ανατροπής έργου που έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο. Είναι επίσης πιθανό να υποστείτε απώλειες εξαιτίας κάποιου εχθρού.

ΔΑΣΟΣ: Αν ονειρευτείτε πως βρισκόσαστε σε ένα πυκνό δάσος, σημαίνει πως θα έχετε προβλήματα στις επιχειρήσεις και καυγάδες στην οικογένεια. Αν ονειρευτείτε ένα πλούσιο σε φύλλα και πρασινάδα δάσος, σημαίνει ευημερία και απολαύσεις. Για τους ανθρώπους των γραμμάτων, αυτό το όνειρο προλέγει φήμη και εκτίμηση από το κοινό.

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ: Αν δείτε ότι φοράτε δαχτυλίδι, είναι σημάδι επιτυχίας σε νέες επιχειρήσεις. Ένα σπασμένο δαχτυλίδι σημαίνει διαφωνίες και προστριβές για τους παντρεμένους και χωρισμό για τους ερωτευμένους. Για μια νέα γυναίκα, το να δει πως δέχτηκε δαχτυλίδι σημαίνει ότι οι στενοχώριες της για τη συμπεριφορά του αγαπημένου της θα περάσουν, γιατί εκείνος θ' αφοσιωθεί τελικά σ' αυτήν και στα ενδιαφέροντά της. Αν δείτε άλλους να φοράνε δαχτυλίδια, σημαίνει αύξηση πλούτου και πολλούς καινούργιους φίλους.

ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ: Οταν βλέπεις δεσμοφύλακα και δεν είσαι κρατούμενος σε φυλακές κάτι άσχημο προμηνύει το όνειρό σου.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Όταν βλέπεις γενικά δημητριακά προϊόντα: Στάρι, βρώμη, αραβόσιτο κτλ, σημαίνει ότι θα αποκτήσεις πλούτη πολλά.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ: Όταν βλέπεις πως βρίσκεσαι μέσα στο χώρο των δημοπρασιών και δεν παίρνεις μέρος, σημαίνει ότι κάποιοι σε επιβουλεύονται και προσπαθούν να σε βλάψουν. Αν βλέπεις πως παίρνεις μέρος, πρόσεξε γιατί κάποιος κίνδυνος απειλεί τις εμπορικές  σου δουλειές. Αντίθετα όταν βλέπεις ότι σου βγάζουν την περιουσία σου στο σφυρί, τότε περίμενε κάποια αναπάντεχη ευνοϊκή εξέλιξη στις υποθέσεις σου τις οικονομικές.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ: Το διαβατήριο που βλέπεις να κρατάς στα χέρια σου και δεν είναι δικό σου, δείχνει ότι με την συμπερίφορά σου κάποιον εμποδίζεις να ταξιδέψει. Όταν είναι δικό σου και δεν το κρατάς στα χέρια σου, θα εμποδιστεί το δικό σου ταξίδι. Αντίθετα αν το έχεις στα χέρια σου και το ξεφυλλίζεις, σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου να ταξιδέψεις.

ΔΙΑΒΑΤΗΣ: Ο άγνωστος διαβάτης που συναντάς στο δρόμο σου, σημαίνει την βοήθεια που θα πάρεις από πρόσωπο που δεν το περίμενες. Όταν ο διαβάτης που συναντάς, σου ζητά και σε παρακαλεί να του δώσεις κάτι, πρέπει να εξετάσεις τον εαυτό σου καλά, γιατί κάποιος έχει ανάγκη την βοήθειά σου.

ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ: Σε περίπτωση που περιμένεις με λαχτάρα κάποιο γράμμα και αργεί να έρθει, μην δίνεις σημασία στο όνειρό σου. Όταν όμως, χωρίς να περιμένεις γράμμα ή είδηση, βλέπεις διανομέα στο σπίτι σου, περίμενε κάποια όχι ευχάριστη είδηση. Αν εσύ ο ίδιος είσαι διανομέας, θα δυσαρεστήσεις με την συμπεριφορά σου αυτόν που του δίνεις το γράμμα.

ΔΟΝΤΙΑ: Συνήθως, τα όνειρα όπου βλέπει κανείς δόντια δεν προμηνούν ευχάριστα πράγματα. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κουνιούνται τα δόντια σας, είναι προμήνυμα αποτυχίας. Αν δείτε γιατρό να σας βγάζει δόντι, σημαίνει ασθένεια ίσως και θανατηφόρα. Το να δείτε ότι τα σφραγίζετε είναι ενδεικτικό ότι σύντομα θα βρείτε χαμένα αντικείμενα. Αν ονειρευτείτε ότι θαυμάζατε τα δόντια σας για τη συμμετρία και τη λευκότητά τους, προμηνύονται ευχάριστες απασχολήσεις, ευτυχία και ευχαρίστηση μετά την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

ΔΡΟΜΟΣ:Αν ονειρευτείτε ότι χάσατε το δρόμο, είναι προειδοποίηση για να σταματήσετε να βαυκαλίζεστε με αίσιες προοπτικές, γιατί οι υποθέσεις σας κινδυνεύουν ν' αποτύχουν, εκτός κι αν προσπαθήσετε πολύ σκληρά να διατηρήσετε τη διεύθυνση των επιχειρήσεών σας. Αν ονειρευτείτε ότι περπατάτε σε δρόμο άγνωστο γεμάτο εμπόδια, προοιωνίζονται αγώνες που δεν θα καταλήξουν σε τίποτ' άλλο εκτός από στενοχώριες. Αν ο δρόμος είναι φαρδύς και δενδροφυτεμένος, σημαίνει ευχαρίστηση και αναπάντεχη χαρά.

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ: Δεν έχεις καθαρές προθέσεις, όταν βλέπεις ότι δωροδοκείς κάποιον. Ούτε όταν ονειρεύεσαι ότι δωροδοκείσαι. Θα μετανιώσεις για το δρόμο που διάλεξες. Και θα το πληρώσεις ακριβά το κέρδος που υπολογίζεις ότι αποκόμισες.

Ε

ΕΓΚΛΗΜΑ: Το έγκλημα που γίνεται μπροστά στα μάτια σου, δείχνει ότι θα έχεις μεγάλες ανακατωσούρες με τις υποθέσεις σου. Όταν εσύ ο ίδιος κάνεις έγκλημα, πρόσεξε γιατί ο χαρακτήρας σου φαίνεται ότι είναι πολύ ευέξαπτος και μπορεί να σε οδηγήσει σε παράλογες πράξεις.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: Αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως είναι έγκυος, σημαίνει ότι δεν θα είναι ευτυχισμένη με το σύζυγό της και τα παιδιά της δεν θα είναι αξιαγάπητα. Για μια παρθένα, ένα τέτοιο όνειρο σημαίνει σκάνδαλα και εναντιότητες. Για τη γυναίκα που βλέπει ότι είναι έγκυος, και αυτό συμβαίνει και στην πραγματικότητα, προβλέπεται καλή γέννα και γρήγορη αποκατάσταση των δυνάμεων της.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ: Παρουσιάζεσαι αυθορμήτως να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στο στρατό ή κάπου αλλού, σημαίνει ότι αναλαμβάνεις υποχρεώσεις έναντι τρίτων, χωρίς να είσαι βέβαιος πως θα ανταποκριθείς.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ: Σε περίπτωση που δεν είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός εισπράκτορας και βλέπεις στον ύπνο σου ότι είσαι, σημαίνει πως τα χρήματα που περίμενες εμποδίζονται προς το παρόν.

ΕΙΣΦΟΡΑ: Όταν βλέπεις πως καταβάλλεις για κάποια κοινή δαπάνη χρήματα, σημαίνει ότι θα πάρεις μαζεμένα χρήματα που δεν τα περίμενες.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Αν ονειρευτείτε πως είδατε εκκλησία σε απόσταση, σημαίνει απογοήτευση σε τέρψεις που τις σχεδιάζατε από καιρό. Αν δείτε πως μπήκατε σε εκκλησία σκυθρωπός, θα παραβρεθείτε σε κηδεία. Επίσης, είναι σημάδι σκοτεινών προοπτικών για καλύτερες μέρες.

ΕΚΡΗΞΗ: Η έκρηξη που βλέπεις στον ύπνο σου και επίσης ακούς τον κρότο, σημαίνει ότι θα ακούσεις ένα συνταρακτικό  νέο.

ΕΛΑΤΟ: Το έλατο σημαίνει υγεία και μακροζωία για εκείνον που το βλέπει. Αν βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού σου ακόμα πιο καλό το όνειρό σου.

ΕΛΑΦΙ: Το ελάφι που βλέπεις να τρέχει στο δάσος αμέριμνο, σημαίνει το αγαπημένο σου πρόσωπο, που η αγάπη του για σένα σου δίνει φτερά και ελπίδες για ένα χαρούμενο μέλλον.

ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ: Αν δείτε στον ύπνο σας πως δίνατε ελεημοσύνη, σημαίνει ότι θα ενοχληθείτε από ικεσίες για βοήθεια από φτωχούς και η επιχείρησή σας θα περιέλθει σε στασιμότητα. Αν ονειρευτείτε πως δίνατε ενίσχυση σε ευαγή ιδρύματα, θα αμφισβητηθεί το δικαίωμά σας σε ιδιοκτησία. Στενοχώριες και κακή υγεία θα σας απειλήσουν. Για ένα νέο ή νέα που θα ονειρευτεί πως δίνει ελεημοσύνη, είναι σημάδι πως θα ενοχληθεί από απατηλούς αντίζηλους. Αν δείτε πως γίνεστε ο ίδιος αντικείμενο ελεημοσύνης σημαίνει ότι θα επιτύχετε στη ζωή ύστερα από δύσκολους καιρούς και κακοτυχίες. Την κοπέλα που θα δει πως δίνει ή παίρνει απρόθυμα ελεημοσύνη την πλησιάζει κάποιο κακό. Αλλιώς πρόκειται για καλό όνειρο.

ΕΜΕΤΟΣ:Αν δείτε στ' όνειρό σς ότι κάνατε εμετό, είναι σημάδι ότι υπάρχει κίνδυνος αναπηρίας ή ότι θα κατηγορηθείτε για κάποιο σκάνδαλο. Αν ονειρευτείτε άλλους να κάνουν εμετό, σημαίνει ότι θα καταλάβετε την υποκρισία προσώπων που προσπαθούν να ζητήσουν τη βοήθειά σας. Αν δείτε πως κάνατε αιματέμεση, είναι σημάδι πως γρήγορα θ' αρρωστήσετε. Μελαγχολία και κατάθλιψη μαζί με οικογενιεακές διαφωνίες θα συντελέσουν στη δυσφορία σας.

ΕΜΠΛΟΚΗ: Αν δεις στον ύπνο σου ότι κρατάς όπλο και έμπαθε εμπλοκή, να είσαι βέβαιος ότι κάπου θα σκοντάψεις, ενώ υπολόγιζες ότι όλα είχαν τελειώσει καλά για σένα.

ΕΝΕΧΥΡΟ: Οποιοσδήποτε δει ότι δίνει ή παίρνει ενέχυρο, θα περάσει στεναχώριες. Αν είναι γυναίκα και βάζει ενέχυρο το δαχτυλίδι του αρραβώνα της ή κάποιο δώρο του φίλου της ή κάτι που η ίδια αγαπάει πολύ γιατί της φέρνει ωραίες αναμνήσεις, θα χάσει την αγάπη της.

ΕΞΑΛΛΟΣ: Όταν βλέπεις ότι είσαι έξαλλος, εκτός εαυτού στον ύπνο σου, σημαίνει ότι η ηρεμία και η απάθεια που σε διακρίνει, θα εκνευρίσει τον περίγυρό σου.

ΕΞΟΔΟΣ: Εκείνος που βλέπει ότι βρίσκεται στην έξοδο κάποιου ιδρύματος, υπουργέιου κλπ. να είναι βέβαιος ότι οι υποθέσεις του θα τελειώσουν σύντομα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ: Όταν βλέπεις ότι κάνεις μια εξόφληση σημαίνει ότι τις ηθικές υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει θα τις εκπληρώσεις στο ακέραιο και ησυχία συνειδήσεως θα έχεις.
 
ΕΞΩΣΤΗΣ: Αν βρίσκεσαι πάνω σε εξώστη και απο κάτω είναι πολύς κόσμος, σημαίνει ότι για κάποια πράξη που έχεις κάνει θα γίνεις περίγελος. 

ΕΡΕΙΠΙΑ: Αν δείτε ερείπια στον ύπνο σας, σημαίνει ότι οι υποθέσεις σας σε όλους τους τομείς δεν θα πάνε καλά. Το να ονειρευτείτε αρχαία ερείπια είναι σημάδι ότι στη ζωή σας θα κάνετε μακρινά ταξίδια, αλλά θα υπάρχει κάποια μελαγχολία ανακατεμένη με ευχαρίστηση.

ΕΡΗΜΟΣ: Αν ονειρευτείτε ότι περιπλανιέστε στην έρημο, σημαίνει δυστυχία και φυλετικές ταραχές, καθώς και απώλεια ζωής και περιουσίας.

Ζ

ΖΑΚΕΤΑ: Εκείνος που φορά καινούργια ζακέτα, αν είναι ανύπαντρος σημαίνει πως γρήγορα θα παντρευτεί. Όταν η ζακέτα είναι παλιά και λερωμένη, να περιμένει στεναχώριες και λύπες.

ΖΑΡΙΑ: Γενικά, τα ζάρια δεν προμηνούν τίποτα καλό, αντίθετα είναι σημάδι απογοήτευσης, δυστυχίας και ανικανότητας.

ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ: Ο άνδραςπου βλέπει ότι βγάζει μια άγνωστη γυναίκα τις ζαρτιέρες της μπροστά του, σημαίνει ότι θα έχει σύντομα ερωτική περιπέτεια. Η γυναίκα που βλέπει ότι έχασε τις ζαρτιέρες της, αν είναι παντρεμένη, έχει στο νου της να απατήσει τον άντρα της.


ΖΑΧΑΡΗ: Εκείνος που βλέπει ζάχαρη σκορπισμένη, σημαίνει ότι θα χάσει κάποια καλή ευκαιρία στις δουλειές του. Όταν τρως ζάχαρη, πίκρα και στενοχώρια να περιμένεις.

ΖΗΤΙΑΝΟΣ: Σ' εκείνον που βλέπει ζητιάνο στον ύπνο του κάποια μεγάλη τύχη θα του παρουσιαστεί. Αν εσύ ο ίδιος είσαι ζητιάνος χαρά και ευτυχία σημαίνει στο όνειρό σου. Αν ο ζητιάνος είναι γέρος, κουρελής είναι σημάδι κακής διαχείρησης και αν δεν κάνετε οικονομίες, θα χάσετε πολλή περιουσία. Σκανδαλώδεις αναφορές θα αποδειχθούν πολύ επιζήμιες για την υπόληψή σας. Αν δείτε πως δίνεται ελεημοσύνη σε ζητιάνο, σημαίνει δυσαρέσκεια με το τωρινό σας περιβάλλον. Αν είδατε ότι αρνηθήκατε να δώσετε σε ζητιάνο, είναι πολύ κακό. Η γυναίκα που θα ονειρευτεί ζητιάνους θ' αντιμετωπίσει δυσάρεστες παρεμβολές στα σχέδιά της για άνοδο και διασκέδαση.

ΖΥΓΟΛΟΓΙΟ: Σε περίπτωση που δεν ασχολείσαι με την λογιστική και βλέπεις ζυγολόγια στον ύπνο σου, μεγάλες σκοτούρες και αναποδιές σε περιμένουν.

ΖΥΜΩΤΗΣ: Όταν βλέπεις ότι ζυμώνεις και μάλιστα ψωμί μέσα στο σπίτι σου, ευτυχία χαρά και οικογενειακή γαλήνη σημαίνει το όνειρό σου.


ΖΩΓΡΑΦΟΣ: Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι είσαι ζωγράφος, σημαίνει ότι έχεις ανησυχίες που σε πιέζουν και θέλεις να τις εκφράσεις. Δεν φαίνεται ότι έχεις βρει τον τρόπο να το κάνεις ή δεν τολμάς.

ΖΩΑΓΟΡΑ: Εκείνος που βρίσκεται μέσα στο χώρο που γίνεται το εμπόριο των ζώων, να περιμένει σκληρό ανταγωνισμό στις εμπορικές του υποθέσεις.

ΖΩΗΡΟΤΗΤΑ: Στο όνειρό σου η ζωηρότητα εκφράζεται σε συνάρτηση με τις συγκεκριμένες πράξεις που κάνεις. Οπωσδήποτε το όνειρό σου δείχνει ότι έχεις καλή υγεία και αρκετή δύναμη.

ΖΩΝΗ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι φοράτε ζώνη, σημαίνει ότι θα επιδιώξετε την προσοχή και τη συμπάθεια προσώπου που συνηθίζει να ερωτοτροπεί. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι αγόρασε ζώνη, προβλέπεται ότι θα είναι πιστή στον έρωτα και ότι θα κερδίσει την εκτίμηση όλων για την ειλικρίνεια και τη θηλυκότητά της. Αν ονειρευτείτε πως έχετε μια ζώνη της μόδας, σημαίνει ότι σύντομα θα δηνιουργήσετε σχέσεις με κάποιον ξένο, οι οποίες θα σας βλάψουν ηθικά και υλικά. Αν η ζώνη που φορούσατε ήταν περασμένης μόδας, θα επικριθείτε δίκαια για σκληρότητα.

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ: Αν δείτε ότι επισκέπτεστε ζωολογικό κήπο, σημαίνει πολυπίκιλη εύνοια της τύχης. Μερικές φορές φαίνεται ότι οι εχθροί σας κατορθώνουν να σας καταβάλουν, αλλά πάλι εσείς στέκεστε μπροστά τους και τους επισκιάζετε με την επιτυχία σας.


Η

ΗΓΕΤΗΣ: Όταν βλέπεις ότι είσαι ηγέτης του στρατού, της πολιτείας, ενός κόμματος κτλ. ενώ στην πραγματικότητα είσαι ένας απλός πολίτης, σημαίνει ότι έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, πράγμα που δεν θα σου βγει σε καλό. Όταν βλέπεις κάποιον γνωστό ηγέτη να έρχεται στο σπίτι σου, σημαίνει ότι θα πάρεις μια ικανοποίηση, από αδικία που σου είχε γίνει στο παρελθόν.

ΗΓΟΥΜΕΝΗ: Αν μια γυναίκα δει στ' όνειρό της ηγουμένη, σημαίνει ότι θα εξαναγκαστεί να εκτελέσει δυσάρεστα καθήκοντα και θα υποταχθεί στις αρχές μόνο μετά από ανεπιτυχή ανταρσία. Αν δείτε ηγουμένη χαμογελαστή και φιλόφρονα, σημαίνει ότι θα συγκεντρώσετε γύρω σας αληθινούς φίλους κα θα έχετε ευχάριστες προοπτικές.


ΗΔΥΠΟΤΟ: Εκείνος που βλέπει ότι παρασκευάζει ηδύποτα, λικέρ κλπ. πίκρες και στενοχώριες οικογενειακές θα περάσει. Ακόμα πιο άσχημο είναι το όνειρο όταν κάποιος βλέπει ότι πίνει ένα τέτοιο ποτό.

ΗΛΙΟΣ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ήλιο λαμπερό, σημαίνει ευχάριστα γεγονότα κα ευημερία με ακόμα πιο θαυμάσιες υποσχέσεις. Ήλιος μεσημεριού, στο όνειρο, επιβεβαιώνει την ωριμότητα κάθε φιλοδοξίας σας και προλέγει ατέλειωτες απολαύσεις. Δύση ηλίου, στο όνειρο, είναι σημάδι χαράς και ευημερίας, που φθάνει στο ζενίθ και σας προειδοπιεί να λάβετε τα μέτρα σας και να επαγρυπνείτε για τα υπάρχοντά σας. Αν ονειρευτείτε ήλιο να λάμπει μέσα από σύννεφα, είναι προμήνυμα δυσκολιών που βρίσκονται στο τέλος και ευημερίας που πλησιάζει. Αν δείτε έναν ήλιο παράξενο ή έκλειψη ηλίου, είναι σημάδι δύσκολης εποχής που θα περάσει και τελικά θ' αφήσει επιχειρήσεις και οικογενειακές καταστάσεις καλύτερες από πριν.

ΗΜΕΡΑ: Αν δείτε στ΄όνειρό σας μια μέρα όμορφη και φωτεινή, σημαίνει βελτίωση στην κατάστασή σας και ευχάριστους δεσμούς. Μια κατσούφικη ή συννεφιασμένη μέρα είναι προμήνυμα απώλειας και αποτυχίας σε νέες επιχειρήσεις.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ: Είτε διαβάζεις είτε ακούς ημερήσια διαταγή, πρέπει να προσέξεις. Άνθρωποι κακεντρεχείς, αδίστακτοι, θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να εμποδίσουν την πρόοδο των εργασιών σου.

ΗΜΙΠΛΗΓΙΑ: Όταν δεις στον ύπνο σου ότι προσβλήθηκες από ημιπληγία, δυο πράγματα συμβαίνουν. Ή η θέση σου στο κρεβάτι ήταν τέτοια που εμπόδιζε την κανονική κυκλοφορία του αίματος σου. Ή το πιθανότερο είναι η προειδοποίηση να αφορά την υγεία σου. Ίσως είναι και δείκτης της όχι καλής εξελίξεως των υποθέσεών σου

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ: Βίαιη διαμάχη που θα θέσει σε κίνδυνο την υπόληψή σας προοιωνίζεται το ηφαίστειο στο όνειρο. Για μια νέα γυναίκα που θα δει ηφαίστειο στον ύπνο της σημαίνει ότι η φιλαυτία και η απληστία της θα την οδηγήσουν σε άσχημες περιπέτειες. Όταν μια γυναίκα θα ονειρευτεί ηφαίστειο να βγάζει φλόγες και καπνούς, θα πρέπει να προσέξει πολύ. Η συμπεριφορά της δεν είναι η πρέπουσα, με αποτέλεσμα να στενοχωρεί τους γύρω της αλλά και τον εαυτό της. Θα υποφέρει και αυτή όπως έκανε άλλους να υποφέρουν. Ο άντρας που βλέπει ηφαίστειο θα πάθει ότι και η γυναίκα, αλλά επίσης μπορεί να έχει αποτυχίες και στις δουλειές του.

Θ

ΘΑΛΑΜΟΣ: Βρίσκεσαι μέσα σε ένα στενό και σκοτεινό θάλαμο. Μην περιμένεις καλό. Στενοχώριες και λύπες σου προμηνύει το όνειρό σου. Αντίθετα, όταν βρίσκεσαι σε μεγαλοπρεπή θάλαμο και νιώσεις άνετα, όλες οι υποθέσεις σου θα πάνε καλά.

ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙΑ: Τα θαλασσοπούλια που βλέπεις στον ύπνο σου είναι μήνυμα καλό. Ακόμα πιο καλό είναι το όνειρό σου, όταν βλέπεις να κάθονται στη στέγη του σπιτιού σου. Για τον άρρωστο που βλέπει θαλασσοπούλι, σημαίνει ότι γρήγορα θα αναρρώσει από την ασθένειά του. Για την κοπέλα που βλέπει θαλασσοπούλι σημαίνει ότι γρήγορα θα βρει το ταίρι της.

ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ: Αν ονειρευτείτε πως σας έχουν θάψει ζωντανό, σημαίνει ότι πρόκειται να διαπράξετε ένα μεγάλο λάθος, που οι αντίπαλοί σας δεν θ' αργήσουν να το εκμεταλλευτούν για να σας βλάψουν. Αν δείτε πως δραπετεύσατε από τον τάφο, ο αγώνας θα διορθώσει τελικά την κακοτυχία σας.

ΘΑΝΑΤΟΣ:Αν ονειρευτείτε πως είδατε οποιονδήποτε από τους δικούς σας νεκρό, είναι μια προειδοποίηση ότι επέρχεται διάλυση ή λύπη. Όνειρα τέτοιου είδους ακολουθούνται πάντα από απογοητεύσεις. Αν ονειρευτείτε πως μάθατε το θάνατο κάποιου φίλου ή συγγενή, σύντομα θα έχετε άσχημα νέα για κάπιον απ΄αυτούς. Όνειρα που σχετίζονται με το θάνατο ή την επιθανάτια αγωνιία, αν δεν οφείλονται σε ψυχικές αιτίες, είναι δύσκολα στην ερμηνεία τους από πρωτόπειρους ανθρώπους.
 

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ: Το όνειρο σε προειδοποιεί ότι είσαι ευκολόπιστος. Εύκολα δίνεις εμπιστοσύνη σε άλλους και εύκολα αποδίδεις ικανότητες που δεν έχουν στους άλλους. Θα απατάσαι διαρκώς.

ΘΕΑΤΡΟ: Είτε παρακολουθείς είτε παίζεις ο ίδιος θέατρο σημαίνει δεν θα πρέπει να προσπαθείς να κρύβεις τα συναισθήματα και τα πάθη σου γιατί αυτά είναι πολύ έντονα και θα φανερωθούν. Ανάλογα με το θέαμα που βλέπεις ή παίζεις. είναι και τα συναισθήματα που σε κατέχουν και τα συναισθήματα που θα νιώσεις.

ΘΕΜΕΛΙΑ: Όταν δεις στο όνειρό σου ότι εσύ ο ίδιος κτίζεις τα θεμέλια του σπιτιού σου, θα ακολουθήσεις τους σωστούς δρόμους στις δουλειές σου και θα αποκομίσεις κέρδη. Θα κερδίσεις τον άνθρωπο που αγαπάς και επιθυμείς. Θα κερδίσεις στις επιχειρήσεις σου. Θα κερδίσεις βαθμό στην υπηρεσία σου. Θα κερδίσεις την εκτίμηση των άλλων.

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ: Σε περίπτωση που είσαι άρρωστος μην δίνεις και μεγάλη σημασία στο όνειρό σου. Όταν δεν είσαι άρρωστος και βλέπεις θερμόμετρο ανεβασμένο ψηλά, περίμενε θερμότητα αισθημάτων και από εσένα και από το πρόσωπο που αγαπάς. Αντίθετα το κατεβασμένο θερμόμετρο, δείχνει ψυχρότητα στις αισθηματικές σχέσεις, αναδουλειά στις εμπορικές, στασιμότητα σε όλα σου τα προβλήματα.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως θηλάζει το μωρό της προβλέπεται πρόσληψη σε καλή δουλειά. Για την κοπέλα που θα ονειρευτεί πως θηλάζει ένα μωρό προβλέπεται πως θα απασχοληθεί σε θέσεις τιμητικές και εμπιστευτικές. Για τον άντρα που θα δει τη γυναίκα να θηλάζει το μωρό τους προβλέπεται αρμονία στις επιδιώξεις τους.

ΘΗΡΙΟ: Το τρομερό άγριο θηρίο, που έρχεται καταπάνω σου, είναι ένας φοβερός εχθρός που σε επιβουλεύεται. Οταν κατορθώνεις και ξεφεύγεις από την επίθεσή του, ο εχθρός σου δεν θα μπορέσει να σε βλάψει.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: Αν δείτε στον ύπνο σας ότι βρήκατε θησαυρό, είναι σημάδι ότι θα σας συμπαρασταθούν στην προσπάθειά σας για επιτυχία. Το να ονειρευτείτε ότι χάσατε θησαυρό είναι σημάδι κακοτυχίας και αστάθειας φίλων.

ΘΛΙΒΕΡΟΣ: Βλέπεις τον εαυτό σου ότι προκαλεί τη θλίψη στον κύκλο των γνωστών σου. Το όνειρό σου δείχνει ότι θα γίνεις συμπαθής και θα έχεις επιτυχίες εκεί που δεν περίμενες.

ΘΡΗΝΟΣ: Αν ονειρευτείτε πως θρηνείτε, σημαίνει κακοτυχία και δυστυχία. Αν δείτε άλλους να θρηνούν, σημαίνει πως θ' απογοητευτείτε και θα χάσετε λόγω της κακής επιρροής ορισμένων φίλων. Για τους ερωτευμένους, αυτό το όνειρο σημαίνει καβγάδες και πιθανό χωρισμό. Το να δείτε στον ύπνο σας ότι θρηνούσατε πικρά ένα φίλο ή την απώλεια περιουσίας σημαίνει αγώνες και απελπισία που θα καταλήξουν σε χαρά και κέρδος. Αν δείτε ότι θρηνούσατε το χαμό συγγενών, σημαίνει αρρώστια και απογοητεύσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στην αρμονία με τους συντρόφους σας και θα σας βοηθήσουν για ένα λαμπρότερο μέλλον.

ΘΡΟΝΟΣ: Ο θρόνος που βλέπεις, δείχνει την αδυναμία που σε κατέχει να ανυψωθείς. Όταν κάθεσαι πάνω θα ανέβεις κοινωνικά, όμως δεν σημαίνει ότι η άνοδός σου αυτή, θα συνοδεύεται και με ευτυχία. Όταν κατεβαίνεις ή σε κατεβάζουν από θρόνο, απαλλαγή από ευθύνες και φροντίδες σημαίνει το όνειρό σου.

ΘΥΜΑ: Εκείνος που βλέπει ότι γίνεται θύμα ατυχήματος, να περιμένει κάποιο ευχάριστο γεγονός. Αν αγαπημένο σου πρόσωπο βλέπεις να πέφτει θύμα, θα σου αναγγείλει χαρούμενα νέα, για τον αισθηματικό σας δεσμό.

ΘΥΜΟΣ: Αν δείτε στον ύπνο σας πως είσαστε θυμωμένος, σημαίνει ότι σας περιμένει τρομερή δοκιμασία. Απογοητεύσεις για τους ερωτευμένους και διακοπή δεσμών ή εχθροί μπορεί να κάνουν νέες επιθέσεις τόσο στην περιουσία σας όσο και στο πρόσωπό σας. Αν δείτε ότι φίλοι ή συγγενείς είναι θυμωμένοι μαζί σας, ενώ εσείς αντιμετωπίζετε το θυμό τους με σύνεση, σημαίνει ότι θα μεσολαβήσετε ανάμεσα σε αντιτιθέμενους φίλους και θα κερδίσετε την παντοτινή εύνοια και ευγνωμοσύνη τους.

Ι

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ: Εκείνος που βλέπει στον ύπνο του ιαματικές πηγές, σημαίνει ότι κάποια ανάγκη έχει ο οργανισμός του για θεραπεία σε ιαματικές πηγές. Όταν βλέπεις ότι ο κήπος σου ή το χωράφι σου έχει μέσα ιαματική πηγή, περίμενε πλούτη και κέρδη από τις δουλειές σου.

ΙΑΤΡΕΙΟ: Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι βρίσκεσαι σε ιατρείο, θα πρέπει να προσέξεις τα αγαπημένα σου πρόσωποα γιατί κάποιο από αυτά ενδέχεται να αρρωστήσει.

ΙΔΙΟΦΥΪΑ: Εκείνος που βλέπει ότι απέκτησε ξαφνικά μια εξαιρετική ευφυϊα, ένα ταλέντο, ενώ στην πραγματικότητα είναι μέσος άνθρωπος, θα του συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός, ποου θα ανατρέψει την μέχρι τώρα κατάστασή του. Δεν αποκλείεται να έχει κάποιο κρυμένο ταλέντο, που από κάποιο τυχαίο γεγονός θα αποκαλυφθεί και θα του αλλάξει τη ζωή.

ΙΔΡΩΤΑΣ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι έχετε ιδρώσει, σημαίνει πως θα ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες.

ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ: Τα ιερογλυφικά στο όνειρο σημαίνουν πως μία συγκεχυμένη κριτική θα σας δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις και χρηματικές απώλειες. Αν δείτε ότι μπορέσατε να τα διαβάσετε, σημαίνει πως η επιτυχία σας στο να ξεπεράσετε κάπια εμπόδια είναι εξασφαλισμένη.

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ: Αν ο ιεροκήρυκας που βλέπεις στον ύπνο σου μιλάει μέσα στην εκκλησία όπου βρίσκεσαι εσύ, θα ακούσεις πολλά να σου λένε πολλοί για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις υποθέσεις σου. Το αν θα ωφεληθείς απ' αυτό είναι αμφίβολο. Αν ο ιεροκήρυκας είσαι εσύ, κατέχεσαι από έμμονες ιδέες, τις οποίες θα θελήσεις να επιβάλλεις σε άλλους. Γι' αυτές σου τις προθέσεις θ' ακούσεις πολλά.

ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ: Ιεροσυλία χαρακτηριζεται κάθε πράξη που έρχεται σε αντίθεση προς τα καθιερωμένα από το τυπικό μιας θρησκείας και ιδιαίτερα η κλοπή ιερών ή αγιασμένων πραγμάτων. Εκείνος που βλέπει στον ύπνο του ότι διαπράττει ιεροσυλία θα υποστεί ατίμωση, καταφρόνηση και εξευτελισμό.

ΙΚΡΙΩΜΑ: Το άγχος εκείνου που βλέπει το όνειρο, έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία ότι παρουσιαστεί στην εργασία του, δεν θα μπορέσει να βρει τους δρόμους που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία. Μια υποψία απαλλαγής από το άγχος διαφαίνεται για εκείνον που βλέπει στον ύπνο του ότι κατεβαίνει από ικρίωμα.

ΙΛΑΡΑ: Αν ονειρευτείτε πως πάσχετε από ιλαρά, σημαίνει πως η δουλειά σας θα σας προκαλέσει στενοχώριες και ανησυχίες. Αν δείτε πως άλλοι πάσχουν από αυτή την αρρώστια, σημαίνει πως θα προβληματιστείτε λόγω της κατάστασης των άλλων. 

ΙΠΠΑΣΙΑ: Αν ονειρευτείτε ότι ιππεύατε, σημαίνει ατυχία στις επιχειρήσεις. Συνήθως αυτό το όνειρο συνοδεύεται από αρρώστια. Αν δείτε πως βαδίζατε έφιππος, αλλά σιγά, είναι σημάδι ότι οι υποθέσεις σας δεν θα εξελιχθούν ικανοποιητικά. Αν δείτε πως καλπάζετε, μερικές φορές σημαίνει ευημερία κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

ΙΣΤΙΑ: Ένα κότερο, μια βαρκούλα σκίζει τα γαλανά νερά της θάλασσας με φουσκωμένα τα πανιά. Αν απομακρύνεται από σένα, θα επιχειρήσεις γρήγορα ένα ταξίδι με καλά αποτελέσματα. Αν έρχεται προς εσένα, θα δεχθείς μια ευχάριστη είδηση, ένα φιλικό πρόσωπο, έναν ξενιτεμένο που επιθυμούσες τόσο πολύ να δεις.

ΙΤΙΑ:Αν δείτε ιτιά στ' όνειρό σας, σημαίνει ότι σύντομα θα κάνετε δυσάρεστο ταξίδι, αλλά θα σας παρηγορήσει ένας πιστός φίλος.

ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ: Αν βλέπεις ότι παρατηρείς ιχνογραφήματα που έχουν φτιάξει άλλοι, θυμήσου τι είναι εκείνο που σου έμεινε από τα σχέδια που είδες. Αν είναι περίπλοκα, ακαταλαβίστικα, που αφήνουν να δημιουργηθεί μια ουδέτερη εντύπωση, θα αστοχήσουν οι προσπάθειές σου να προκαλέσεις την προσοχή εκείνων που επιθυμείς. Αυτό θα συμβεί, ίσως γιατί και εσύ δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι ζητάς.

Κ

ΚΑΖΙΝΟ:Αν ονειρευτείτε πως παίζετε και κερδίζετε, σημαίνει χαμηλού επιπέδου γνωριμίες και απολαύσεις σε βάρος των άλλων. Αν είδατε πως χάσατε, σημαίνει πως η κακή συμπεριφορά σας θα απομακρύνει ένα αγαπητό πρόσωπο από κοντά σας.

ΚΑΘΑΡΜΑ: Όταν βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο, τον ανήθικο, τον απόβλητο, τον γεμάτο ελαττώματα που τον χαρακτηρίζουμε ως κάθαρμα, μην περιμένεις καλό. Κουτσομπολιό, κακογλωσσιές και μικρότητες να περιμένεις από τον περίγυρό σου. Ακόμα πιο κακό είναι το όνειρό σου, όταν τον βλέπεις να έρχεται στο σπίτι σου.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Όταν βλέπεις ότι εκπληρώνεις τα καθήκοντά σου στο ακέραιο, σημαίνει ότι θα αναλάβεις μεγάλες υποχρεώσεις και φροντίδες.

ΚΑΙΡΟΣ: Ο καιρός όταν είναι καλός, αίθριος, ανοιξιάτικος, σημαδεύει την ευτυχία, τη χαρά, την επιτυχία, σε όλες σου τις υποθέσεις. Αντίθετα ο άσχημος, τις δυσκολίες.

ΚΑΚΟΥΡΓΟΣ: Ο κακούργος που τον βλέπεις στο σπίτι σου, είναι μήνυμα ότι πρέπει να προφυλαχτείς από τους εχθρούς σου γιατί κάτι κακό σου ετοιμάζουν.

ΚΑΚΟΦΗΜΟ: Σε κακόφημο σπίτι όταν μπαίνεις, ερωτική περιπέτεια θα έχεις, με άσχημα αποτελέσματα.

ΚΑΚΤΟΣ: Ο κάκτος και γενικά τα κακτοειδή είναι δυσχέρειες, προσκόμματα και ματαίωση ελπίδων. Ο ερωτευμένος ή η ερωτευμένη που βλέπει κάκτο, πόνο θα νιώσει εξ αιτίας των αισθηματικών σχέσεων.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Εκείνος που βλέπει ζωντανά καλαμάρια θα νιώσει χαρά από τις στενοχώριες άλλων. Λύπη και φιλονικίες θα έχει ο ίδιος αν βλέπει ότι τα τρώει.

ΚΑΛΟΣΥΝΗ: Η καλοσύνη που σου δείχνει το αγαπημένο σου πρόσωπο, είναι σημάδι ότι σκέφτεται να σε απατήσει.

ΚΑΜΑΡΙ: Εκείνος που βλέπει να καμαρώνει, καλό είναι να μην καχεύεται για τις επιτυχίες του. Όταν σε καμαρώνει άλλος, είναι καλό το όνειρό σου. Ιδιαίτερα αν το αγαπημένο σου πρόσωπο σε καμαρώνει, δείχνει την αγνή αγάπη που νιώθει για σένα.

ΚΑΜΙΝΙ: Αν βλέπεις στο όνειρό σου καμίνι να καίει, θα συναντήσεις τεχνητές δυσκολίες στη δουλειά σου. Μην απογοητευθείς όμως. Αν το καμίνι δεν καίει και βγάζει μόνο καπνό, τότε πρέπει να προσέξεις διότι κάτι μαγειρεύεται σε βάρος σου.

ΚΑΝΑΡΙΝΙ: Ένα ευχάριστο άγγελμα είναι το κελάιδισμα του καναρινιού που ακούς. Θα νιώσεις χαρά.

ΚΑΝΑΤΙ: Το σπασμένο κανάτι σημαίνει ότι θα μισήσεις κάποιον για κάποιο κακό που σου έκανε.

ΚΑΠΗΛΙΟ: Έχεις απογοητευθεί. Έχεις σταματήσει να ελπίζεις. Θα πέσεις στην αδράνεια κα στη μοιρολατρία. Δεν μπορείς να πετύχεις με τέτοιους όρους.

ΚΑΡΥΔΙ: Τα καρύδια που σπάζεις με τα δόντια σου, είναι υγεία και ξεγνοιασιά αν είναι γερά. Όταν είναι κούφια, οι προσπάθειες που καταβάλεις για να πετύχεις, θα πάνε χαμένες.

ΚΗΔΕΙΑ: Αν ονειρευτείτε κηδεία, σημαίνει δυστυχισμένο γάμο και άρρωστα παιδιά. Αν ονειρευτείτε την κηδεία κάποιου ξένου, σημαίνει απρόσμενες στενοχώριες. Αν δείτε την κηδεία του παιδιού σας, πιθανόν να σημαίνει πως υπάρχει υγεία σε όλη σας την οικογένεια, αλλά θα επακολουθήσουν απογοητεύσεις από κάποιους φίλους. Αν δείτε πως παρακολουθείτε κηδεία ντυμένος στα μαύρα, σημαίνει σύντομη χηρεία. Αν δείτε την κηδεία οποιουδήποτε συγγενή, σημαίνει νευρολογικά προβλήματα και οικογενειακές στενοχώριες.

ΚΛΑΜΑ: Κλάμα, στο όνειρο, προλέγει άσχημες ειδήσεις και ανησυχία οικογενειακή. Αν δείτε άλλους να κλαίνε, σημαίνει ευχάριστο σμίξιμο ύστερα από πολύ καιρό και από θλιβερό χωρισμό.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ: Τέρψεις και πλούτη σημαίνουν τα χρυσαφικά στ' όνειρο. Αν δείτε πως τα φορούσατε, είναι σημάδι ικανοποίησης και επιτυχίας στις επιδιώξεις σας. Αν δείτε πως τα φορούσαν άλλοι, είναι προμήνυμα ότι θα σας προσφερθούν υψηλές θέσεις. Χρυσαφικά πάνω στα ρούχα σημαίνουν καλή τύχη. Σημαίνουν ακόμη κληρονομιά που θα σας φέρουν μεγάλη ικανοποίηση. Αν δείτε πως κληρονομήσατε χρυσαφικά, η ευημερία σας θα είναι πρωτοφανής, αλλά όχι εντελώς ικανοποιητική.

ΚΡΕΒΑΤΙ: Ένα καθαρό και λευκό κρεβάτι σημαίνει ειρηνικό τέλος σε στενοχώριες. Για μια γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ότι στρώνει κρεβάτι σημαίνει καινούργιο εραστή και ευχάριστη απασχόληση. Αν δείτε πως είσαστε σε κρεβάτι, αλλά σε ξένο δωμάτιο, θα έχετε επίσκεψη φίλων που δεν τους περιμένατε. Αν ένα άρρωστο άτομο ονειρευτεί πως είναι στο κρεβάτι, νέες επιπλοκές θα παρουσιαστούν και ίσως ο θάνατος.

ΚΡΥΦΑΚΟΥΩ: Δείτε ΩΤΑΚΟΥΣΤΗΣ

ΚΥΜΑ: Σημάδι για κάποια αποφασιστικά βήματα στην απόκτηση γνώσεων είναι αν δείτε κύματα καθαρά. Αν όμως τα κύματα που ονειρευτήκατε ήταν θολά και άγρια, θα πρέπει να προσέξετε πολύ, γιατί θα διαπράξετε θανάσιμα λάθη.

Λ

ΛΑΒΗ: Λαβή μαχαιριού, ξίφους κλπ. είναι δύναμη εφόσον την κρατάς στο δικό σου χέρι. Όταν την βλέπεις σε άλλου τα χέρια, είναι δύναμη γι' αυτόν. Αν σου δίνουν λαβή να πιάσεις, σημαίνει ότι θα πετύχεις σε όλες σου τις υποθέσεις, αλλά η επιτυχία εξαρτάται και από τις δικές σου ενέργειες.

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: Μπλέξιμο υποθέσεων θα κάνει το σπιτικό περιβάλλον δυσάρεστο ύστερα από ένα τέτοιο όνειρο. Οι ερωτευμένοι θα χάσουν το κέφι τους και δεν θα είναι καθόλου συνεργάσιμοι. Αν δείτε πως βρισκόσασταν σε λαβύρινθο και ήταν σκοτάδι, προμηνύονται περιπέτεια και αρρώστια. Λαβύρινθος με σιδηροδρόμους σημαίνει μακρινό και κουραστικό ταξίδι. Ενδιαφέροντα πρόσωπα θα σας πλησιάσουν σ' αυτό το ταξίδι, αλλά χωρίς οικονομικό όφελος.
 

ΛΑΓΑΝΑ: Η λαγάνα που τρως δείχνει υγεία και ευχαρίστηση.

ΛΑΚΕΡΔΑ: Η λακέρδα που τρως δείχνει ότι θα πικραθείς, από πρόσωπο του κύκλου σου.

ΛΑΚΚΟΣ: Αν δείτε στ' όνειρό σας πως κοιτάζατε μέσα σε ένα βαθύ λάκκο, σημαίνει πως θα διακινδυνέψετε για ανόητα πράγματα στις επιχειρήσεις σας και πως θα δημιουργήσετε δυσκολίες στον έρωτα. Αν δείτε πως πέσατε σε ένα λάκκο, προβλέπονται συμφορές και λύπες. Αν ξυπνήσατε την ώρα που βλέπατε πως πέφτετε σε λάκκο, σημαίνει πως θα ξεφύγετε τις στενοχώριες χωρίς απώλειες. Αν δείτε ότι κατεβαίνετε μέσα σε ένα λάκκο, σημαίνει πως με τη θέλησή σας θα διακινδυνέψετε την υγεία και την περιουσία σας στην προσπάθεια να γίνεται πιο πλούσιος.

ΛΑΣΠΗ: Αν δεις ότι περπατάς σε λάσπες, σημαίνει ότι θα περάσεις δυσκολίες, στενοχώριες και αναποδιές. Όταν τα ρούχα σου είναι λερωμένα από λάσπες, να περιμένεις προσβολές και στενοχώριες.

ΛΑΤΟΜΕΙΟ: Αν ονειρεύτηκες ότι βρισκόσουν σε λατομείο περίμενε κέρδη και επιτυχίες.

ΛΑΦΥΡΑ: Tα λάφυρα είναι ανέλπιστα κέρδη, από τις εμπορικές δουλειές σου.

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ: Ο καταπράσινος λαχανόκηπος που βλέπεις, σημαίνει ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη.

ΛΑΧΕΙΟ:Αν ονειρευτείτε πως περιεργαζόσαστε λαχείο, σημαίνει πως θ' ασχοληθείτε με κάποια μικρής αξίας επιχείρηση, λόγω της οποίας θα κάνετε ένα ανώφελο ταξίδι. Αν δείτε πως έχετε τον τυχερό αριθμό, κάποια εμπορική συναλλαγή θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Αν ονειρευτείτε λαχείο κατά οποιονδήποτε τρόπο, σημαίνει πως θα δημιουργήσετε επικίνδυνες φιλίες. Από τον έρωτα θα έχετε μόνο παροδική ευχαρίστηση.

ΛΕΒΑΝΤΑ: Το άρωμα της λεβάντας που αισθάνεσαι να ευωδιάζει στον ύπνο σου, σημαίνει ότι θα έχεις μια σπάνια ερωτική κατάκτηση που δεν περίμενες. Η κοπέλα πο ονειρεύεται ότι απολαμβάνει το άρωμα της λεβάντας θα νιώσει γλυκό, ερωτικό αίσθημα, που θα γνωρίσει γρήγορα.

ΛΕΞΙΚΟ: Tο λεξικό που κρατάς στα χέρια σου και το φυλλομετράς με προσοχή, δείχνει την πνευματική αναζήτηση που σε κατέχει, για ανώτερη μόρφωση και σπουδή.

ΛΕΠΙΑ: Λέπια από ψάρια όταν βλέπεις, είναι χρήματα που θα έρθουν στα χέρια σου από ανέλπιστα κέρδη.

ΛΙΒΑΔΙ: Το καταπράσινο λιβάδι συμβολίζει την επιτυχία, ενώ το ξερό την αποτυχία.

ΛΙΓΟΥΡΑ: Πρέπει να προετοιμαστείς για να αντιμετωπίσεις μια ανωμαλία στο στομάχι σου και γενικά στο πεπτικό σου σύστημα όταν ονειρεύεσαι ότι αισθάνεσαι λιγούρα. Οι γυναίκες μπορούν να το ερμηνεύσουν και ως προμήνυμα εγκυμοσύνης ή ως ένδειξη επιθυμίας για να μείνουν έγκυες.

ΛΙΜΑΝΙ: Αν δείτε στο όνειρό σας ότι βρισκόσαστε σε λιμάνι, σημαίνει πως θα σας δοθούν ευκαιρίες να ταξιδέψετε και να αποκτήσετε γνώσεις. Αλλά πρέπει να προσέξετε κάπιον που θα έχει αντιρρήσεις για τα ταξίδια σας.

ΛΙΟΝΤΑΡΙ: Το λιοντάρι, στο όνειρο, είναι σημάδι ισχυρού χαρακτήρα. Αν δείτε ότι καταφέρατε να υποτάξετε λιοντάρι, είναι προμήνυμα νίκης προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν το λιοντάρι σας νίκησε, χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχει φόβος να υπερισχύσουν οι εχθροί σας. Αν δείτε κάποιον να έχει λιοντάρι μέσα σε κλουωί, σημαίνει επιτυχία στο εμπόριο και ηθική δύναμη. Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί νεαρά λιοντάρια σημαίνει καινούργιους και θαυμάσιους εραστές. Αν ακούσατε βρυχηθμό στ' όνειρό σας, σημαίνει αναπάντεχες επιτυχίες. Δέρμα λιονταριού, στο όνειρο, σημαίνει άνοδο και ευτυχία.

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ: Τα λουκούμια δείχνουν μικρές στενοχώριες. Όταν το αγαπημένο σου πρόσωπο, σου προσφέρει λουκούμια, περίμενε χαρά και λύπη στην πρώτη σας συνάντηση.

Μ

ΜΑΓΟΥΛΑ: Μάγουλα ζωηρά και κόκκινα, είναι χαρά και ευτυχία. Ισχνά και κίτρινα, στενοχώριες και δυσκολίες.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ: Μακαρόνια όταν τρως, απροσδόκητη χαρά θα πάρεις από τις δουλειές σου.

ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ: Όταν εσύ ο ίδιος βλέπεις ότι κάνεις μακροβούτι, δείχνει την αποφασιστικότητα που σε διακρίνει στη ζωή. Ότι έχεις στο νου να κάνεις, τόλμησέ το. Θα πετύχεις οπωσδήποτε.

ΜΑΛΑΚΟΣ: Εσύ ο ίδιος όταν βλέπεις ότι είσαι μαλακός, πράος, είναι σημάδι ότι η επιείκεια που δείχνεις στο περιβάλλον σου, δεν θα σου βγει σε καλό.

ΜΑΛΛΙΑ: Αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως έχει όμορφα μαλλιά και τα χτενίζει, σημαίνει πως θα είναι απρόσεχτη στις προσωπικές της υποθέσεις και θα καθυστερήσει την πρόοδό της από αδιαφορία. Για τον άντρα που θα δει πως έπεφταν τα μαλλιά του προβλέπεται πως θα φτωχύνει λόγω της γενναιοδωρίας του και πως θα υποφέρει από κάποια αρρώστια. Αν δείτε πως τα μαλλιά σας γίνονται γκρίζα, σημαίνει θάνατο και κολλητική αρρώστια στην οικογένεια κάποιου συγγενή ή φίλου.

ΜΑΡΜΑΡΑ: Εκείνος που βλέπει λευκά μάρμαρα σε μαρμαράδικο ή σε κτίριο σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει ψυχρότητα στις σχέσεις γύρω του.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: Η μαρμελάδα που προσφέρεις είναι η στεναχώρια που θα δώσεις. Αν σου προσφέρουν και τρως, θα πάρεις στεναχώρια.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Αν δεις ότι υπόκεισαι σε μαρτύρια, θα βασανισθείς πολύ από τις υποθέσεις και τις εργασίες σου.

ΜΑΣΟΥΡΙ: Αν τυλίγεις μασούρι, μηχανορραφείς στη ζωή σου και αυτό δεν θα σου βγει σε καλό. Αν γυναίκα δει ότι τυλίγει μασούρι με τρικλοποδιές και τεχνάσματα, πάει να τυλίξει τους άντρες γύρω της.

ΜΑΥΡΑ: Αν φοράς μαύρα, θα λυπηθείς πολύ από ένα περιστατικό. Αν βγάζεις τα μαύρα, καλό το όνειρο και απαλλαγή από συμφορά και στενοχώρια θα λάβεις.

ΜΑΧΑΙΡΙ: Το όνειρο με μαχαίρια είναι κακός οιωνός γι' αυτόν που το είδε, γιατί προμηνύει διαφωνίες και απώλειες στον εμπορικό τομέα. Σκουραισμένα μαχαίρια σημαίνουν ανικανοποίητες επιθυμίες και παράπονα ανθρώπων του σπιτιού, ακόμα σημαίνουν χωρισμό εραστών. Ακονισμένα μαχαίρια και γυαλισμένα προλέγουν στενοχώρια. Σας περιστοιχίζουν κόλακες και εχθροί. Σπασμένα μαχαίρια φανερώνουν ήττα σε όλους τους τομείς, υλικούς και ηθικούς. Αν ονειρευτείτε πως πληγωθήκατε από μαχαίρι, σημαίνει οικογενειακές προστριβές και ανυπάκουα παιδιά. Αν δείτε πως μαχαιρώσατε κάποιον, είναι προειδοποίηση και πρέπει να προσέξετε να βελτιώσετε την κρίση σας και τις αρχές σας.

ΜΑΧΗ: Θα βρεθείς μέσα σ'έναν κυκεώνα γεγονότων από τα οποία τελικά δεν θα αποφύγεις και την προσωπική σου συμμετοχή, γεγονός που θα σε επιφορτίσει με ευθύνες.

ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ: Μελαγχολία σημαίνει γενικά, όπως και αν δεις το όνειρο, απραξία στις υποθέσεις σου, αναδουλειά, στεναχώρια, μιζέρια, αποτυχία στον έρωτα.

ΜΕΣΙΤΗΣ: Το όνειρο σημαίνει ότι οι δουλειές σου δεν θα πάνε γενικά καλά. Θα σκοντάφτουν σε δυσκολίες και σε αναποδιά.

ΜΝΗΜΑ: Αν ονειρευτείτε μνήματα, είναι προμήνυμα απογοήτευσης στις επιχειρήσεις. Τα καταστρεμμένα μνήματα, στ' όνειρο, είναι προμήνυμα θανάτου ή αρρώστιας. Αν δείτε στ' όνειρό σας το δικό σας μνήμα, θα πρέπει να περιμένετε ασθένεια ή απογοήτευση. Αν δείτε πως διαβάζατε επιτύμβιο, είναι προμήνυμα δυσάρεστης και ανιαρής απασχόλησης.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ: Αν ονειρευτείτε μνημόσυνο, σημαίνει πως η υπομονή και η καλοσύνη σας θα δοκιμαστούν λόγω των προβλημάτων και των ασθενειών που απειλούν συγγενείς σας.

ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι περπατάτε σ' ένα στενό και κακοτράχαλο μονοπάτι, σημαίνει πως θ' αντιμετωπίσετε κακοτυχία και πως θα σας δημιουργηθεί άγχος. Αν δείτε πως προσπαθείτε να βρείτε ένα μονοπάτι, σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να τελειώσετε μια δουλειά παρά τις προσπάθειές σας. Αν δείτε ότι περπατάτε σε ένα μονοπάτι με γρασίδι και λουλούδια, σημαίνει πως θ' απελευθερωθείτε από μια καταπιεστική αγάπη. Είναι δύσκολος ο δρόμος που θα ακολουθήσεις. Θα πετύχεις όμως. Θα σε εκτιμήσουν όπως και όποιοι επιθυμείς.

Ν

ΝΕΚΡΟΣ: Αν δείτε στ' όνειρό σας νεκρό, είναι συνήθως κακό προμήνυμα. Αν ονειρευτείτε πως είδατε ή συνομιλούσατε με τον πεθαμένο πατέρα σας, σημαίνει ότι πρόκειται να έχετε μια ατυχή συναλλαγή. Προσέξτε τις συμφωνίες που θα υπογράψετε, σας περιβάλλουν εχθροί. Άντρες και γυναίκες προειδοποιούνται να προσέξουν την υπόληψή τους ύστερα από αυτό το όνειρο.

ΝΕΟΣΣΟΣ: Νεοσσοί, οποιοιδήποτε στον ύπνο σου, είτε από κλώσα είναι είτε από άλλα πουλιά, είναι καλό. Όταν είναι γεροί, εύρωστοι, με ζωντάνια, κάποια γέννηση θα έχεις στο συγγενικό σου περιβάλλον.

ΝΕΡΑΪΔΑ: Το να ονειρευτεί κανείς μια νεράιδα είναι καλός οιωνός σε όλες τις περιπτώσεις, μια που πάντα πρόκειται για μια σκηνή όπου εμφανίζεται ένα χαρούμενο παιδί ή γυναίκα.

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ: Νερόμυλος σε λειτουργία σημαίνει περιπλοκή στις επιχειρηματικές σου επιδιώξεις.

ΝΕΥΡΑ: Όταν ονειρευτείς πως είσαι νευρικός, ότι έχεις νεύρα, πρόσεχε. Οι δουλειές σου θα πάθουν ζημιά, με σοβαρά επακόλουθα και στο χαρακτήρα σου. Αν είσαι νευρικός και δεις ότι θεραπεύτηκες τότε θα βρεθεί ένας άνθρωπος στη ζωή σου που θα σε βοηθήσει πολύ.

ΝΗΝΕΜΙΑ: Όταν δεις στο όνειρό σου απόλυτη νηνεμία, η ζωή σου προμηνύεται ομαλή αλλά και χωρίς ζωντάνια, χωρίς πολλά ενδιαφέροντα.

ΝΗΟΠΟΜΠΗ: Μεγάλη νηοπομπή που πλέει σε ήρεμη θάλασσα, ευτυχία θα έρθει στη ζωή σου, αλλά με δυσκολίες και εμπόδια. Γενικά όνειρο με νηοπομπή είναι καλό.

ΝΗΣΑΚΙ: Το μικρό νησάκι που ξεχωρίζει γύρω - γύρω η θάλασσα σημαίνει χαρά και ευτυχία. Αν όμως είναι ξερονήσι, ακατόικητο, τότε σε περιμένουν δυσκολίες.

ΝΟΜΙΚΟΣ: Ονειρεύτηκες ότι είσαι νομικός, χωρίς να είσαι πραγματικά, το όνειρο δείχνει ότι θα μπλεχτείς σε μια σοβαρή υπόθεση, απ' την οποία θα βγεις κερδισμένος.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Αν ονειρευτείτε πως νοσηλευόσαστε σε νοσοκομείο, κάποια επιδημία θα προσβάλει την περιοχή σας και εσείς με δυσκολία θα αποφύγετε τη μόλυνση. Αν δείτε πως επισκεπτόσαστε ασθενείς σε νοσοκομείο, σημαίνει πως θα ακούσετε άσχημα νέα από κάποιον που λείπει.

ΝΟΤΙΑΣ: Όταν δεις ότι φυσάει νοτιάς, στον ύπνο σου, προσπάθησε να σκληρύνεις κάπως το χαρακτήρα σου, γιατί η πραότητα που σε διακρίνει σου φέρνει γρουσουζιά και ηθική ζημιά.

ΝΥΦΗ: Αν δείτε στον ύπνο σας ότι φιλάτε νύφη, σημαίνει ευτυχισμένη συμφιλίωση ανάμεσα σε φίλους. Για μαι νύφη που θα δει ότι φιλάει άλλους, το όνειρο προλέγει πολλούς φίλους και απολαύσεις. Αν δείτε πως σας φιλούν, σημαίνει ότι θα παολαύσετε υγεία και ότι ο καλός σας θα κληρονομήσει αναπάντεχη περιουσία. Αν ονειρευτείτε πως φιλήσατε νύφη που φαινόταν πολύ σκεφτική και άρρωστη, είναι σημάδι ότι δεν θα είστε ευχαριστημένος με την επιτυχία σας και την ενέργεια φίλων σας.
 
ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ: Γενικά η νυχτερίδα είναι κακό σημάδι στο όνειρο. Αν είσαι επιχειρηματίας οικονομικές στενοχώριες θα αντιμετωπίσεις. Αν είσαι ερωτευμένος σημαίνει δυσκολίες στον δεσμό σου. Αν σε περιτριγυρίζει χωρίς να σε αγγίξει, θα διατρέξεις κίνδυνο αλλά τελικά θα τον προσπεράσεις.

Ξ

ΞΕΝΑΓΟΣ: Αν δεις ότι είσαι ο ίδιος ξεναγός και μάλιστα ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε ξένους και τους ξεναγείς, οι πράξεις σου στη ζωή θα πάρουν μεγάλη δημοτικότητα κα θα εκτιμηθείς από τον περιβάλλον σου πολύ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Αν ονειρευτείτε πως ζείτε σε ξενοδοχείο, είναι σημάδι ότι έρχεται άνεση και κέρδος. Αν δείτε πως επισκεπτόσαστε γυναίκες σε ξενοδοχείο, σημαίνει πως η ζωή σας είναι ακόλαστη. Αν δείτε ένα όμορφο ξενοδοχείο, προμηνύεται πλούτος και ταξίδια. Αν δείτε πως είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, σημαίνει πως θα κερδίσετε μεγάλη περιουσία. Αν δείτε πως δουελύετε σε ξενοδοχείο, θα βρείτε μια πιο αποδοτική δουλειά από αυτή που έχετε. Αν δείτε πως θέλετε να αποκτήσετε ξενοδοχείο, αλλά δεν μπορείτε, σημαίνει πως θα απογοητευτείτε στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε πλούτο και ευτυχία.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ: Όταν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι ο ίδιος ξενοδόχος είναι καλό σημάδι και σημαίνει ότι θα προκόψεις στην ζωή σου.

ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ: Όταν στο όνειρό σου αισθάνεσαι ξενοιασιά και νομίζεις ότι όλα πάνε καλά, πρόσεχε τις δουλειές σου, γιατί θα σκοντάψουν. Αυτό που πρέπει περισσότερο να προσέξεις, είναι η εργατικότητά σου και η προσοχή και αφοσίωση στη δουλειά.

ΞΕΡΟΒΡΥΣΗ: Αν δεις στον ύπνο σου βρύση που έχει στερέψει, πρόσεχε στις δουλειές σου, γιατί προμηνύονται οικονομικές δυσκολίες.

ΞΕΦΤΕΡΙΑ: Όταν εσύ τα κρατάς στα χέρια σου, σημαίνει μήνυμα, μαντάτο που θα σου δώσει χαρά. Αν τα δεις να περνάνε από μπροστά σου, λόγια πολλά θα ακούσεις και θα λυπηθείς.
 
ΞΥΛΑ: Τα ξερά ξύλα είναι πάντα καλό σημάδι. Αντίθετα, τα χλωρά, προμηνύουν στενοχώρια.

ΞΥΛΟΚΟΠΗΜΑ: Άσχημο όνειρο το να δει κανείς πως τον δέρνει κάποιο οργισμένο πρόσωπο: προμηνύονται οικογενειακές διενέξεις και καβγάδες. Αν δείτε πως δέρνατε ένα παιδί, σημαίνει πως θα κερδίσετε ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι κάποιου άλλου, ίσως και να σημαίνει μια τάση για σκληρή μεταχείρηση των παιδιών.

ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ: Όνειρο καλό γενικά. Όταν μάλιστα δεις ότι ο ίδιος επεξεργάζεσαι το ξύλο σημαίνει πως θα πάρεις χρήματα με έντιμο τρόπο και γενικά θα αισθανθείς ευτυχία.

ΞΥΡΙΣΜΑ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι σας ξυρίζουν, σημαίνει πως θα κάνετε σχέδια για την καλή οργάνωση της δουλειάς σας, αλλά τελικά δεν θα μπορέσετε να τα πραγματοποιήσετε από έλλειψη δυναμισμού.

ΞΩΤΙΚΟ: Αν έχει τη μορφή φανταστικού τέρατος, στενοχώρια μεγάλη θα λάβεις. Αν έχει τη μορφή ανθρώπου δόλος είναι, και μάλιστα δόλος που προέρχεται από δικά σου πρόσωπα.

Ο

ΟΒΕΛΙΑΣ: Το αρνάκι που γυρνάς στη σούβλα στον ύπνο σου, δείχνει ότι ή πεινάς ή έχεις όρεξη για ωραίες πράξεις. Η διάθεσή σου είναι καλή και με κέφι θα αντιμετωπίσεις ότι σου συμβεί.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ: Αν δείτε ότι ο οδοντίατρος εργάζεται στο στόμα σας, αυτό σημαίενι ότι θα έχετε λόγους ν' αμφιβάλλετε για την τιμή και ειλικρίνεια κάποιου προσώπου που εκτιμούσατε πολύ μέχρι τώρα. Το να δείτε οδοντίατρο να δουλεύει στο στόμα νέας γυναίκας σημαίνει πως θα σοκαριστείτε για κάποιο σκάνδαλο στο κοντινό σας περιβάλλον.

ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ: Όταν δεις να εργάζεται στο χώρο που ζεις, θα γίνει ένα γενικό καλό, από το οποίο θα προσκομίσεις προσωπικά οφέλη. Αν είναι ακίνητος, σημαίνει στεναχώρια, θλίψη, δυσπραγία και δυσκολίες.

ΟΛΜΟΣ:Όταν ακούς, θα λάβεις γρήγορη είδηση. Όταν τον χειρίζεσαι ο ίδιος, πρόσεξε γιατί οι ενέργειές σου μπορεί να βλάψουν σοβαρά τους συνανθρώπους σου.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Όταν δεις ότι ομολογείς κάποια πράξη σου στο όνειρό σου, θα πει πως έχεις τύψεις που σε βαραίνουν για κάποιον που έχεις βλάψει. Αν κάποιος δεις ότι ήρθε να ομολογήσει κάτι σ' εσένα, λόγια κατηγορίας θα ακούσεις για φιλικό σου πρόσωπο, αλλά μην δώσεις σημασία.

ΟΜΟΡΦΙΑ: Η ομορφιά, με οποιαδήποτε μορφή κι αν την ονειρευτείτε είναι καλό σημάδι. Αν δείτε μια όμορφη γυναίκα, μπορείτε να περιμένετε ευχαρίστηση και κεδορφόρες επειχειρήσεις. Ένα καλοκαμωμένο και όμορφο παιδί προμηνύει  αμοιβαία αγάπη κα ευτυχισμένη ένωση. Το να ονειρευτείτε όμορφα πράγματα είναι προμήνυμα ευτυχίας σε όλα τα πρόσωπα που συνδέονται μαζί σας. Για τον ερωτευμένο που θα ονειρευτεί πως η αγαπημένη του είναι όμορφη στην ψυχή και το σώμα σημαίνει πως σύντομα θα κάνει αξιοζήλευτο γάμο. Αν δείτε στ' όνειρό σας το δικό σας πρόσωπο όμορφο, σημαίνει πως θα ευνοηθείτε από την τύχη.

ΟΜΠΡΕΛΑ: Μια γερή ομπρέλα που την κρατάς για να προφυλαχτείς είτε από τη βροχή είτα από τον ήλιο, είναι καλό σημάδι και δείχνει, ότι γύρω σου βρίσκονται άνθρωπου δυνατοί που σε αγαπούν, σε βοηθούν, σε υποστηρίζουν και προπαντός σε προστατεύουν.

ΟΞΙΑ: Το περήφανο αυτό δέντρο όταν το δεις στον ύπνο σου, σημαίνει ότι από πράξεις σου θα αισθανθείς τον εαυτό σου υψηλά ιστάμενο και πολύ θα χαρείς, τόσο όσο και οι γύρω σου.

ΟΡΚΟΣ: Ο όρκος στο όνειρο είναι προσπάθεια εξαπατήσεως από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Αν δεις ότι εσύ ορκίζεσαι σε κάποιον ή κάποια πρόσεξε και ξαναμελέτησε τι πας να κάνεις, γιατί στην ουσία πας να τους εξαπατήσεις.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Αν παίζεις ο ίδιος μέσα σ' αυτήν, φαφλατά και πολυλογά υποδηλώνει το όνειρο, με λόγια πολλά και έργα λίγα. Αν απλώς την ακούς, φλυαρίες χωρίς σοβαρή σημασία θα ακούσεις και προς στιγμήν θα στεναχωρηθείς.

ΟΣΙΟΣ: Αν δεις στον ύπνο σου Όσιο ή να σου μιλάει ή απλώς να τον συναντάς επανεξέτασε τα θρησκευτικά σου καθήκοντα. Δεν είσαι απόλυτα εντάξει με αυτά.

ΟΣΠΡΙΑ: Πλούτη και αγαθά σημαίνει το όνειρο. Αν δεις ότι τα τρως, άμεσα θα είναι τα κέρδη σου. Αν δεις ότι βράζεις όσπρια, χρήματα θα λάβεις μέσα σε λίγο καιρό.

ΟΣΤΡΑΚΑ: Αν μεν τα δεις κλειστά και γεμάτα, ευτυχία και προκοπή σημαίνει. Αν είναι άδεια σημαίνει απώλεια χρόνου, σε κάτι που προσπαθείς να δημιουργήσεις, χωρίς τελικά να κερδίσεις τίποτα.

ΟΥΡΑ: Το να δείτε ούρα στ' όνειρό σας είναι δείγμα κακής υγείας που θα σας κάνει ανεπιθύμητο στον κύκλο σας. Αν ονειρευτείτε ότι ουρούσατε, είναι προμήνυμα κακοτυχίας και δοκιμασίας για τους ερωτευμένους.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Το ουράνιο τόξο στο όνειρο είναι σημάδι ότι πλησιάζουν ασυνήθιστα γεγονότα. Οι υποθέσεις σας υπόσχονται ευνοϊκά αποτελέσματα και οι σοδειές θα είναι πλούσιες. Για τους ερωτευμένους, το ουράνιο τόξο είναι σημάδι ευτυχισμένου δεσμού. Αν δείτε πως το ουράνιο τόξο κρέμεται πάνω από καταπράσινα δέντρα, είναι σημάδι απεριόριστης επιτυχίας σε κάθε υπόθεση.

Π

ΠΑΓΕΤΟΣ: Το όνειρο όταν το βλέπεις καλοκαίρι είναι γενικά καλό. Σημαίνει επικαρπία, ευτυχία, κέρδη, καλή έκβαση των υποθέσεών σου, καλή συγκομιδή αν είσαι γεωργός, ευτυχές μέλλον αν είσαι κοπέλα ελεύθερη. Όταν το δεις χειμώνα, αντίθετα, το όνειρό σου δεν είναι καλό αλλά μπορεί να οφείλεται και στις κακές καιρικές συνθήκες.

ΠΑΓΚΟΣ: Το όνειρο σημαίνει ότι έχει στήριγμα γερό. Αν δεις ότι έχεις στο σπίτι σου πάγκους, εκτός τους ισχυρούς προστάτες που υποδηλούν ότι έχεις στο περιβάλλον σου σημαίνει ακόμα ότι τις δουλειές σου τις έχεις σε σωστά θεμέλια τοποθετήσει και η στερεότητά τους αυτή είναι εξασφαλισμένη.

ΠΑΓΟΣ: Δυστοκία στις εργασίες σημαίνει κατά βάση το όνειρο. Επίσης σημαίνει και πάγια χρήματα που θα προέλθουν όχι από έντιμο δρόμο και θα ξεσηκώσουν θύελλα κατακραυγής εναντίον σου.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: Όπως και αν δεις το όνειρό σου, είναι πολύ καλό και δείχνει προοδευτικό και δημιουργικό άνθρωπο. Αν μάλιστα δεις ότι ο ίδιος διδάσκεις, τότε είναι ακόμα καλύτερο το όνειρό σου.

ΠΑΝΕΡΙ: Αν είναι γεμάτο το πανέρι που κρατάς στον ύπνο σου, δώρα πολλά θα λάβεις, αφθονία σε αγαθά θα σε περιβάλλει, πλούσιοι καρποί απ' τις δουλειές σου και οι κόποι σου θα αμείβονται γενικά με το πάρα πάνω.

ΠΑΞΙΜΑΔΙ: Πολλοί κόποι, έντιμη δουλειά, αλλά λίγα τα κέρδη σου σημαίνει το όνειρο. Δηλαδή ενώ δουλεύεις πολύ, η δουλειά σου δεν είναι αποδοτική και φυτοζωείς. Κοίταξε να αλλάξεις τρόπο εργασίας.

ΠΑΠΑΣ: Αν ονειρευτείτε πως είδατε παπά, σημαίνει άτυχες αλλγές και δυσάρεστα ταξίδια. Αν δείτε πως ένας παπάς σας παρότρυνε σε κάτι, σημαίνει πως ένα ύπουλο πρόσωπο θα σας σπρώξει σε κακή πράξη. Αν ονειρευτείτε πως είσαστε παπάς, σημαίνει πως θα καταπατήσετε τα δικαιώματα άλλων.

ΠΑΠΟΥΤΣΙ: Τα καινούργια παπούτσια που φοράς, αν δεν σε στενεύουν, προμηνύουν ότι θα βαδίσεις σταθερά προς την επιτυχία. Αν σε στενεύουν, θα έχεις στενοχώριες. Αν είναι παλιά, θα δυστυχήσεις αλλά δεν θα χάσεις την υπόληψή σου.

ΠΑΡΑΛΙΑ: Όνειρο με καλή προοπτική. Αν ο ίδιος βρίσκεσαι σε παραλία και όταν μάλιστα έχει πλούσια αγαθά, πολλά οφέλη θα έχεις από τις δουλειές σου. Αλλά και από μακριά να την βλέπεις την παραλία πάλι καλό είναι το όνειρό σου.

ΠΑΡΑΣΙΤΑ: Ότι και όποιο και αν είναι το είδος τους, σημαίνει ότι θα έχεις ενοχλήσεις από πολλές πλευρές και θα σου προκαλέσουν αγανάκτηση.

ΠΑΤΙΝΙ: Αν είσαι ώριμος άντρας και βλέπεις ότι πατινάρεις, είναι βέβαιο ότι θα κάνεις τη μια ανοησία κοντά στην άλλη. Το όνειρο, γενικά για όλους που το βλέπουν, δείχνει ελαφρομυαλιά και αστάθεια.

ΠΛΟΙΟ: Το πλοίο, στ' όνειρο, είναι προμήνυμα λαμπρών προοπτικών, αν ήταν πάνω σε καθαρό νερό. Αν το νερό ήταν θολό και ταραγμένο, έγνοιες και άτυχες αλλαγές απειλούν εκείνον που θα το ονειρευτεί. Αν δείτε πως ταξιδεύατε πάνω σε πλοίο με εύθυμη συντροφιά χωρίς κανένα ατύχημα, μπορείτε να περιμένετε πολλά καλά. Κακοτυχίες περιμένουν όποιον ονειρευτεί πως πέφτει από πλοίο που πλέει σε τρικυμισμένα νερά.

ΠΟΝΤΙΚΙΑ: Αν ονειρευτείτε ποντίκια, σημαίνει οικογενειακά προβλήματα και ασταθείς φίλους. Οι επιχειρήσεις σας θα πάρουν απογοητευτική τροπή. Αν δείτε πως σκοτώνατε ποντίκια, σημαίνει πως θα νικήσετε τους εχθρούς σας. Αν δείτε πως σας ξεφεύγανε, είναι σημάδι αμφίβολων αγώνων. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ποντίκια, προβλέπονται άγνωστοι εχθροί που θα προσπαθήσουν να την υποτιμήσουν. Αν δει πως υπήρχε ποντικός μέσα στα ρούχα της, σημαίνει πως θα παίξει κύριο ρόλο σε κάποιο σκάνδαλο.

Ρ

ΡΑΒΑΝΙ: Όταν  βλέπεις στο όνειρό σου ραβανί, θα βρεθείς σε δύσκολη θέση και δεν θα ξέρεις πως να ενεργήσεις με αποτέλεσμα να πικραθείς. Όταν τρως ραβανί, περίμενε ερωτική επτυχία μικρής αξίας.

ΡΑΒΔΙ:Αν είσαι νέος και βλέπεις ότι κρατάς στα χέρια σου ραβδί για να στηρίζεσαι, θα αισθανθείς την ανάγκη ισχυρής υποστηρίξεως γιατί θα αποδειχθεί ότι μόνος σου δεν θα καταφέρεις να κάνεις τίποτα. Το να ονειρευτεί κανείς ραβδί είναι κακός οιωνός,

ΡΑΚΙ: Άσχημο το όνειρο. Το ρακί σημαίνει φιλονικίες και δυσαρέσκεια, απογοήτευση και κακούς σκοπούς. Γενικά, είναι ένα όνειρο που προλέγει ταπεινώσεις, ερωτικές απογοητεύσεις.

ΡΕΓΚΑ: Η ζωντανή ρέγκα είναι το σύμβολο της χαράς που φεύγει. Η ζωντανή ρέγκα που κρατάς στα χέρια σου, είναι η λαχτάρα μιας χαράς που περίμενες και που αποδείχτηκε ότι δεν άξιζε όσο την είχες υπολογίσει. Η καπνιστή ρέγκα που τρως είναι η ένδειξη ότι κάτι καλύτερο θα έρθει.

ΡΕΖΙΛΙΚΙ: Αν ονειρεύεσαι ότι σε ρεζιλεύουν, μην τρομοκρατηθείς. Θα φανείς άξιος στη διαχείριση των υποθέσεών σου. Η γυναίκα που βλέπει ότι τη ρεζιλεύουν, θα τα καταφέρει στο τέλος και θα βγει άξια.

ΡΙΓΑΝΗ: Πίκρα και στενοχώρια, αν βλέπεις ότι μαζεύεις, οι υποθέσεις σου δεν θα σου φέρουν κανένα κέρδος.

ΡΟΔΕΣ: Αν δείτε στον ύπνο σας ρόδες να γυρίζουν γρήγορα, σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις σας θα σημειώσουν επιτυχίες και ότι θα απολαύσετε την οικογενειακή ευτυχία. Αν δείτε σπασμένες ρόδες, σημαίνει χωρισμό ή και θάνατο προσφιλούς προσώπου.

ΡΟΜΒΙΑ: Όταν ονειρεύεσαι ότι ακούς ρομβία να παίζει, θα σου τύχει περιστατικό που θα σου ξαναθυμίσει παλιό, ξεχασμένο και ασήμαντο ρομάντζο. Όταν την παίζεις εσύ, ματαιοπονείς όταν προσπαθείς να ξαναζεστάνεις μπαγιάτικα αισθήματα.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Αν ονειρευτείτε ρουμπίνι, σημαίνει καλή τύχη σε όλες τις υποθέσεις σας και τον έρωτα. Για μια γυναίκα, το να δει ότι έχασε ρουμπίνι, είναι σημάδι αδιαφορίας του εραστή της.

ΡΥΑΚΙ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ρυάκι, σημαίνει νέες εμπειρίες και σύντομα ταξίδια. Αν το δείτε ξεχειλισμένο, θα έχετε έντονη ταραχή, αλλά για σύντομο διάστημα. Αν το ρυάκι είναι στεγνό, θα δοκιμάσετε απογοήτευση και θα δείτε άλλον να βάζει στο χέρι τα πράγματα που επιδιώκατε ν΄αποκτήσετε.

ΡΥΖΙ:Το καθαρό ρύζι με το γερό σπυρί, σημαίνει κέρδη. Είτε το αγοράζεις, είτε το τρως. Το ρύζι στους ορυζώνες σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες για να κερδίσεις. Το ρύζι πέρα από την αφθονία αγαθών, σημαίνει και δημιουργία πολυμελούς οικογένειας ή ανάληψη ευθυνών πάνω σε πολλά πρόσωπα.

Σ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ: Το σαγανάκι, με τους γαργαλιστικούς μεζέδες που τρως, είναι η ευχαρίστηση που θα νιώσεις από μια συντροφιά με γνωστά σου πρόσωπα.

ΣΑΛΕΠΙ: Το γευστικό σαλέπι που πίνεις, δείχνει, ότι αγαπημένο σου πρόσωπο θα σου εκφράσει θερμά αισθήματα.

ΣΑΛΟΝΙ: Βλέπεις στον ύπνο σου ότι μπαίνεις σε πολυτελέστατο σαλόνι. Θα κάνεις γνωριμία με σημαντικό πρόσωπο.

ΣΑΜΑΡΙ: Το σαμάρι που βλέπεις να έχεις στη ράχη σου, σημαίνει δυσκολίες και δυσβάσταχτα βάρη. Δεν αποκλείεται να σου συμβούν γεγονότα στην οικογένειά σου σοβαρά, που θα σε γελοιοποιήσουν στον κύκλο σου.

ΣΑΝΤΟΥΡΙ:Το έγχορδο λαϊκό όργανο που ακούς να παίζει, δείχνει ότι θα έχεις μια ευχάριστη περιπέτεια αισθηματικού περιεχομένου.

ΣΑΠΟΥΝΙ: Εκείνος που βλέπει να μεταχειρίζεται σαπούνι, σημαίνει ότι θα αναγκασθεί με πολύ δυσκολία να ξεκαθαρίσει τις μπλεγμένες υποθέσεις του.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Το να δείτε και να νιώσετε σεισμό στ' όνειρό σας σημαίνει εμπορικές αποτυχίες και μεγάλες καταστροφές που θα προξενηθούν από αναστάτωση και πολέμους ανάμεσα σε κράτη.

ΣΕΝΤΟΝΙ: Όταν δεις σεντόνια καθαρά, ολόλευκα, στρωμένα στο κρεβάτι, η οικογενειακή ζωή προμηνύεται ευχάριστη. Τα βρώμικα σεντόνια σημαίνουν άσχημη οικογενειακή ζωή.

ΣΗΜΑΝΤΡΟ: Όταν ονειρεύεσαι ότι ακούς σήμαντρο μοναστηριού να χτυπά, σου γίνεται πρόσκληση για κάποια ενέργεια που ίσως είναι αναγκαία να την κάνεις.

ΣΗΡΑΓΓΑ: Όταν ονειρευτείς ότι έχεις μπει σε μια σήραγγα, σ' ένα τούνελ, θα περάσεις άσχημες ημέρες και θα διατρέξεις πολλούς κινδύνους.

ΣΙΦΟΝΙ: Μικρή ταραχή, μικρή αστάθεια, θα δοκιμάσει εκείνος που θα δει σιφόνι. Ίσως μάθει κάποια είδηση που θα τον ενοχλήσει όχι όμως και πολύ.

ΣΚΑΘΑΡΙ: Ενοχλήσεις θα έχεις. Οικονομικές και ερωτικές δυσχέρειες. Οικογενειακές μικροφιλονικίες αλλά δεν πρόκειται να ζημιωθείς ή να στενοχωρηθείς πάρα πολύ.

ΣΚΑΛΑ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι σας έδειχναν μια σκάλα για να την ανεβείτε, σημαίνει ότι η ενεργητικότητα και οι πολλές ικανότητές σας θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε οτιδήποτε ασχοληθείτε. Το ανέβασμα σε σκάλα σημαίνει ευημερία και ευτυχία. Το κατέβασμα σημαίνει το αντίθετο. Το πέσιμο από σκάλα για τον εμπορευόμενο σημαίνει αποτυχίες στις επιχειρήσεις του και για τον αγρότη άσχημη σοδειά. Το να δείτε σπασμένη σκάλα προμηνύει αποτυχία σε όλους τους τομείς.

ΣΚΕΡΠΑΝΙ: Αν βλέπεις ότι κρατάς στα χέρια σου σκεπάρνι, θα έχεις τα μέσα να κάνεις το καλό και το κακό. Αν μ' αυτό χτυπάς, κακό θα κάνεις σε άλλους και στον εαυτό σου.

ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Αν βλέπεις στον ύπνο σου το σκιάχτρο που βάζουν στα αμπέλια ή στα δέντρα για να φοβίσουν τα πουλιά, οι φόβοι που έχεις για κάποια υπόθεσή σου θα διαλυθούν σαν ανυπόστατοι.

ΣΚΥΛΙ: Το σκυλί που βλέπεις απ' έξω από το σπίτι σου, είναι ο πιστός φίλος, ο οποίος θα σου φανεί πολύ χρήσιμος, σε κρίσιμες περιστάσεις. Αν τον ακούσεις να γαβγίζει, κάποιος εχθρός σου, επιζητεί να σε βλάψει, αλλά δεν θα το κατορθώσει.

ΣΜΑΡΑΓΔΙ: Το πολύτιμο σμαράγδι που προσφέρεις ή σου οπροσφέρουν είναι εκτίμηση και αγάπη.

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ: Αν ονειρευτείτε σταυροδρόμι, σημαίνει ότι θα φανείτε ανίκανος να αρπάξετε κάποια ευνοϊκή ευκαιρία για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. Αν δείτε πως στεκόσαστε αναποφάσιστος σε στυροδρόμι, μη ξέροντας ποιο δρόμο να πάρετε, είναι πιθανόν να αφήσετε ασήμαντα να σας στενοχωρήσουν πολύ. Η τύχη θα σας είναι πιο ευνοϊκή, αν δείτε πως πήρατε αποφασιστικά το δρόμο σας. Ίσως, μετά από ένα τέτοιο όνειρο, να χρειαστεί να αποφασίσετε για κάποιο εμπορικό ή ερωτικό ζήτημα.

ΣΤΕΦΑΝΙ: Στεφάνι με φρέσκα λουλούδια σημαίνει πως θα έχετε ευκαιρίες για να πλουτίσετε. Μαραμένο στεφάνι, προλέγει αρρώστιες και πληγωμένο έρωτα. Νυφικά στεφάνια, στ' όνειρο σημαίνουν ευτυχισμένη κατάληξη για τις μέχρι τώρα αβέβαιες συμφωνίες σας.

Τ

ΤΑΒΑΝΙ: Οποισήποτε ταβάνι βλέπεις στον ύπνο σου να είναι ψηλό καθαρό και ωραίο, πλούτη και ευδαιμονία σημαίνει το όνειρό σου. Αν είναι του σπιτιού σου, ακόμα πιο καλό είναι το όνειρό σου.

ΤΑΓΙΕΡ:Γυναίκα που φοράει καινούργιιο ταγιέρ, ευχάριστη ερωτική περιπέτεια δείχνει το όνειρό της. Αν το αισθάνεται πάνω της στενό και κακοφτιαγμένο, στενοχώριες και δυσκολίες την περιμένουν.

ΤΑΜΙΑΣ: Όταν εσύ ο ίδιος είσαι ο ταμίας, οικονομικές δοσοληψίες θα έχεις, με άσχημες συνέπειες.

ΤΑΞΙΔΙ: Αν ονειρευτείτε ότι πραγματοποιείτε κάποιο ταξίδι, είναι προμήνυμα ότι θα λάβετε κληρονομιά από κει που δεν το περιμένατε. Το να δείτε πως κάνατε ένα δύσκολο και επιζήμιο ταξίδι είναι σημάδι άπιστου έρωτα και ανικανότητας.

ΤΑΞΙΘΕΤΗΣ: Ταξιθέτη ή ταξιθέτρια όταν βλέπεις, όλες οι υποθέσεις σου θα πάνε καλά αρκεί να οργανωθούν και τακτοποιηθούν στο σωστό τους δρόμο.

ΤΑΦΟΣ: Ένας νεόκτιστος τάφος, στ' όνειρό σας, σημαίνει πως θα υποφέρετε από τις απροσεξίες των άλλων. Αν δείτε πως επισκεφθήκατε έναν νεόκτιστο τάφο, σημαίνει ότι ένα σοβαρό άτομο σας απειλεί. Αυτό το όνειρο φέρνει κακοτυχία στις επαγγελματικές συναλλαγές και στην υγεία. Αν ονειρευτείτε πως περπατούσατε πάνω σε τάφους, σημαίνει πρόωρο θάνατο ή άτυχο γάμο.

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ: Όταν βλέπεις ταχυδακτυλουργό κάποια απάτη στήνεται σε βάρος σου. Αν εσύ ο ίδιος κάνεις τον ταχυδακτυλουργό, η επιτηδειότητα να ξεγελάσεις τον περίγυρό σου θα ανακαλυφθεί.

ΤΑΨΙ: Το ταψί, σημαδεύει τη στενοχώρια, που θα δοκιμάσεις από τις υποθέσεις σου. Αν βλέπεις να κρατάει στα χέρια του, το αγαπημένο σου πρόσωπο ταψί, θα νιώσεις μεγάλες στενοχώριες από την συμπεριφορά του.

ΤΕΛΕΤΗ: Εκείνος που βλέπει ότι παίρνει μέρος σε χαρμόσυνη και εορταστική τελετή, χαρά και ευτυχία τον περιμένει.

ΤΕΝΕΚΕΣ: Ο τενεκές που βλέπεις, δείχνει ότι κάποια πρόταση για δουλειά θα σου γίνει χωρίς καμία αξία.

ΤΕΤΡΑΔΙΟ: Το τετράδιο που βλέπεις σηματοδοτεί την ανάγκη που έχουν οι υποθέσεις σου, για οργάνωση, μεθόδευση και συστηματοποίηση.

ΤΖΙΦΡΑ: Το σύμπλεγμα της υπογραφής σου, όταν βλέπεις ότι βάζεις σε κάποιο έγγραφο, σημαίνει ότι βιάζεσαι πολύ στις δουλειές σου και πρόσεχε μην αποτύχεις.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ: Όταν παίρνεις τηλεγράφημα, απρόοπτη είδηση θα πάρεις από μακριά, χωρίς να είναι βέβαιο αν θα είναι ευχάριστη.

ΤΟΚΕΤΟΣ: Αν μια γυναίκα δει πως γέννησε, είναι προμήνυμα ευτυχισμένων περιστατικών και ότι πραγματικά θα γεννήσει φυσιολογικά ένα όμορφο παιδί. Για μια ανύπαντρη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ήταν λεχώνα σημαίνει άσχημες μεταβολές προς το χειρότερο, τόσο στη φήμη όσο και στην περιουσιακή κατάσταση.

ΤΟΥΡΤΑ: Η τούρτα που βλέπεις στο τραπέζι του σπιτιού σου, είναι κάποιο χαρούμενο οικογενειακό γεγονός.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Εκείνος που βλέπει στον ύπνο του να τραγουδάει, χαρούμενες ειδήσεις θα πάρει και θα ευχαριστηθεί.

ΤΡΕΝΟ: Το τρένο που βλέπεις, σημαίνει ότι κάποιο ταξιδάκι αναψυχής θα κάνεις.

ΤΡΕΞΙΜΟ: Αν ονειρευτείτε ότι τρέχατε με άλλους, είναι προμήνυμα ότι θα πάρετε μέρος σε ευχάριστες εκδηλώσεις και ότι οι υποθέσεις σας θα προχωρήσουν προς την επιτυχία. Αν δείτε πως σκοντάψατε και πέσατε, χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσετε περιουσία και υπόληψη.

ΤΣΕΚΟΥΡΙ: Το τσεκούρι που κρατάς στα χέρια σου, δείχνει ότι είσαι αποφασισμένος να τα παίξεις όλα για όλα  για να τελειώνεις με τις δυσκολίες σου.

Υ

ΥΑΚΙΝΘΟΣ: Ο υάκινθος είναι το σήμα της απιστίας. Βλέπεις αυτό το όμορφο λουλούδι και αισθάνεσαι χαρά, στο δίνουν ή το δίνεις, το κρατάς και το μυρίζεις, όπως κι αν το δεις, φυλάξου είτε άνδρας είτε γυναίκα είσαι. Εκεί που νομίζεις ότι υπάρχει η ικανοποίηση, η χαρά, η ευτυχία, κρύβεται η απιστία και το μαρτύριο.

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ:Αν βλέπεις στον ύπνο σου υδράργυρο, πρόσεξε γιατί δεν είναι ξένοι εκείνοι που σου ετοιμάζουν άσχημα παιχνίδια.

ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Αν δεις ότι είσαι υπηρέτης ή υπηρέτρια, δεν θα προκόψεις στο επάγγελμα που διάλεξες. Όσο είναι καιρός προσπάθησε να το αλλάξεις.

ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ: Αν δείτε στ' όνειρό σας ότι είστε υπνοβάτης, σημαίνει πως άθελά σας θα συμμετάσχετε σε μια υπόθεση που θα σας δημιουργήσει άγχος ή αποτυχία.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ: Αν δείτε στον ύπνο σας ότι δώσατε υπόσχεση ή ακούσατε άλλους να δίνουν ένορκη υπόσχεση, είναι προμήνυμα πως θα δημιουργηθούν παράπονα εναντίον σας που θ' αφορούν ασυνέπεια στις επιχειρήσεις ή που θα έχουν σχέση με κάποιο ερωτικό δεσμό. Το να ονειρευτείτε ότι πήρατε όρκο σε εκκλησία σημαίνει ότι θα υποφέρετε πολύ εξαιτίας της αλύγιστης ακεραιότητας του χαρακτήρα σας. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι καταπατείτε ή αγνοείτε όρκο σας, είναι προμήνυμα ότι οι διαπραγματεύσεις σας θα έχουν άσχημο τέλος.

ΥΠΟΦΕΡΩ: Αν δεις ότι υποφέρεις από τη διαγωγή αγαπητού σου προσώπου, μην αποσύρεις την αγάπη σου απ' αυτό. Αν υποφέρεις από κάτι, φαίνεται ότι δεν βρίσκεσαι σε ικανοποιητική κατάσταση με τα συναισθήματά σου.

ΥΨΗΛΟΣ: Αν βλέπεις στο όνειρό σου ότι το ανάστημά σου είναι υψηλότερο από το κανονικό, θα πετύχεις κάτι σημαντικό.

Φ

ΦΑΒΑ: Ο φτωχός που θα δει ότι αγοράζει, βράζει ή τρώει φάβα, θα έχει κάποια βελτίωση της θέσεώς του. Για τον πλούσιο, το όνειρο σημαίνει ζημιά. Η βρασμένη η φάβα σημαίνει την ύπαρξη κάποιας παγίδας, η οποία δεν θα έχει και τόσο καλά αποτελέσματα για εκείνον που βλέπει το όνειρο.

ΦΑΓΗΤΑ: Αν βλέπεις πλούσια φαγητά, φαίνεται ότι δεν έχεις φάει καλά και πεινάς πάρα πολύ. Αν δεις ότι φτιάχνεις φαγητό, δουλεύεις για άλλους, ενώ για σένα θα μείνει μια μικρή ικανοποίηση. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι σου κάηκε το φαγητό, θα μάθεις πολλά δυσάρεστα νέα.

ΦΑΛΑΙΝΑ: Η φάλαινα που βγήκε στην ξηρά, σημαίνει ότι κάτι παράξενο θα συμβεί στη ζωή σου.

ΦΑΦΟΥΤΗΣ: Αν ονειρευτείτε ότι δεν είχατε δόντια, προλέγεται ανικανότητα να περιφρουρήσετε τα συμφέροντά σας. Το να δείτε άλλους χωρίς δόντια σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν μάταια να σας συκοφαντήσουν.

ΦΕΡΕΤΡΟ: Το όνειρο αυτό φέρνει ατυχία. Αν είστε αγρότης, θα δείτε τις σοδειές σας να καταστρέφονται και τα ζώα σας ν' αδυνατίζουν και ν' αρρωσταίνουν. Για τους επιχειρηματίες, σημαίνει χρέη, που θα είναι αδύνατο ν' αποφύγουν τη συσσώρευσή τους. Για τους νέους, σημαίνει άτυχους δεσμούς και θάνατο αγαπημένων προσώπων.

ΦΙΔΙΑ: Αν δείτε στ' όνειρό σας φίδια, είναι σημάδι νοσηρής κατάστασης και καταθλιπτικού περιβάλλοντος. Ύστερα απ' αυτό το όνειρο υπάρχει συνήθως κάποια απογοήτευση.

ΦΙΛΙ: Αν δείτε στ΄ όνειρό σας να φιλιούνται, σημαίνει επανασύνδεση της οικογένειας και ικανοποιητική εργασία. Αν δείτε πως φιλούσατε τη μητέρα σας, θα επιτύχετε στις διαπραγματεύσεις σας και θα εκτιμηθείτε από οτυς φίλους σας. Το να δείτε πως φιλούσατε τον αδελφό σας ή την αδελφή σας προμηνύει πως θα δοκιμάσετε μεγάλη ευχαρίστηση.

ΦΙΛΟΣ: Αν βλέπεις στον ύπνο σου κάποιο φίλο που είχες καιρό να τον δεις, θα μάθεις νέα του. Όταν δεις ότι διασκεδάζεις με φίλους σου, έχεις στο μυαλό σου μια ευχάριστη έκπληξη γι' αυτούς.

ΦΛΥΑΡΙΑ: Εάν ο φλύαρος του ονείρου είσαι ο ίδιος και έχεις καθηλώσει με τη φλυαρία σου κάποιον φίλο σου , θα γίνεις ενοχλητικός στο περιβάλλον σου και θα χάσεις την εκτίμησή τους εξαιτίας εκείνων που θα πράξεις και θα πεις,

ΦΟΡΟΣ: Αν δεις ότι πληρώνεις φόρο, θα πληρώσεις για άστοχες ενέργειες που έκανες και θα συνεχίσεις να κάνεις. Το όνειρο μπορεί να σημαίνει και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.

ΦΟΥΡΝΟΣ: Αν δεις στον ύπνο σου φούρνο σε λειτουργία, θα κερδίσεις τις υποθέσεις σου. Αν είναι σε αδράνεια, στασιμότητα στις δουλειές σου που η αιτία της θα εισαι εσύ.

ΦΥΚΙΑ: Εκείνος που θα δει στον ύπνο του δροσερά, ζωντανά, έχει πληθωρικές δυνάμεις μέσα του. Η γυναίκα που θα τα δει θα έχει περιπέτειες ερωτικές. Τα σάπια φύκια συμβολίζουν την φθορά.

ΦΥΛΑΚΗ:Το να ονειρευτείτε ότι βρισκόσασταν σε μπουντρούμι φυλακής προμηνύει αγώνες για ζωτικά προβλήματα, αλλά με τη συνετή συμπεριφορά σας θα καταφέρετε να ξεμπλέξετε από τα εμπόδια και τους πανούργους εχθρούς σας.

ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΣΗ: Αν ονειρευτείς ότι φυλλομετράς τα φύλλα κάποιου λουλουδιού, σβήσε κάθε ελπίδα. Το αγαπημένο σου πρόσωπο δεν ενδιαφέρεται πια για σένα. Οι υποθέσεις σου δεν θα πάνε καλά και άδικα χάνεις τον καιρό σου επιμένοντας.

ΦΩΣ: Αν ονειρευτείτε έντονο φως, σας περιμένει μεγάλη επιτυχία. Το να ονειρευτείτε κάποιο περίεργο φως ή ένα φως που σβήνει σημαίνει πως θα εκπλαγείτε και θα λυπηθείτε για τ' αποτελέσματα κάποιας προσπάθειάς σας, που θα είναι μηδαμινά.

Χ

ΧΑΛΒΑΣ: Αν βλέπεις ότι φτιάχνεις χαλβά, περίμενε μικρές πίκρες. Αν βλέπεις χαλβά, θα χάσεις το μέτρο και θα σε ξεγελάσουν.

ΧΑΝΤΑΚΙ: Αν δείτε στον ύπνο σας ότι πέσατε σε χαντάκι, σημαίνει προσωπική απώλεια και υποτίμηση. Αν όμως το πηδήξατε, θα μπορέσετε ν' αντισταθείτε σε πειρασμούς και θα τοποθετήθείτε υπεράνω κάθε υποψίας.

ΧΑΠΙ: Όταν βλέπεις ότι πίνεις χάπια, θα σε ποτίσουν στενοχώριες, λύπες και φαρμάκια. Αν δίνεις εσύ χάπια σε κάποιον, θα τον στενοχωρήσεις.

ΧΑΡΤΙ: Το λευκό χαρτί που είδες στον ύπνο σου, είναι οι απορίες που θα σου παρουσιασθούν στην  πορεία των προσπαθειών σου. Το γραμμένο χαρτί με το χέρι, μπορεί να έχει για σένα προφητική σημασία αν κατορθώσεις και συγκρατήσεις τα γραφόμενα.

ΧΑΣΑΠΗΣ: Εκείνος που θα δει στον ύπνο του χασάπη, θα αλλάξει η τύχη του και θα καλυτερέψει η κατάστασή του.

ΧΕΛΩΝΑ: Όλες σου οι υποθέσεις θα βραδυπορήσουν. Αιτία θα είσαι εσύ, γιατί δεν αποφασίζεις να δείξεις δραστηριότητα.

ΧΗΡΑ: Το να ονειρευτείτε ότι είστε χήρα προμηνύει ότι θα αντιμετωπίσετε φασαρίες που θα προέρχονται από κακοποιό πρόσωπα. Για έναν άνδρα, το να ονειρευτεί ότι παντρευότανε μια χήρα είναι σημάδι πως κάποιο αγαπημένο του έργο έχει καταστραφεί σε απογοητευτικό βαθμό.

ΧΙΟΝΙ: Αν βλέπεις να πέφτει χιόνι, θα συναντήσεις δυσκολίες. Αν περπατάς σε κατάλευκο χιόνι, θα νιώσεις χαρά. Αν περπατάς σε βρώμικο, θα νιώσεις λύπη. Αν τρως λύπη. Αν τρως χιόνι θα σε εξαπατήσουν. Αν μαζεύεις χιόνι, θα μαλώσεις. Γενικά σημαίνει ατυχία. Ακόμη θα αντιμετωπίσεται κάποια αρρώστια και μια υπόθεση καθόλου ικανοποιητική.

ΧΟΡΟΣ: Αν δεις ότι είσαι δεινός χορευτής, θα πετύχεις στις αισθηματικές σου υποθέσεις. Θα λυπηθείς αν βλέπεις άλλους να χορεύουν, ενώ εσύ δεν παίρνεις μέρος στο χορό.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ: Αν βλέπεις στον ύπνο σου ότι χρεοκοπείς, θα απαλλαγείς από μεγάλες σκοτούρες. Αν άλλος βλέπεις ότι χρεοκοπεί, θα χάσεις εκεί που έλπιζες ότι θα κερδίσεις.

ΧΡΗΜΑ: Αν ονειρευτείτε πως βρήκατε χρήματα, προβλέπονται μικροενοχλήσεις, αλλά και μεγάλη ευτυχία. Επίσης, θ' ακολουθήσουν αλλαγές. Αν δείτε πως δώσατε χρήματα, σημαίνει ατυχία.

ΧΩΝΙ: Αν βλέπεις ότι μεταγγίζεις με χωνί κάποιο υγρό, θα έχεις μικρά κέρδη από τις δουλειές σου. Αν βλέπεις πολλά χωνιά αχρησιμοποίητα, περίμενε να βρεθείς σε δύσκολη οικονομική θέση.

ΧΩΡΙΣΜΟΣ: Αν δεις ότι χωρίζεις από τους δικούς σου και φτιάχνεις δικό σου σπίτι, θα ταξιδέψεις ή θα παντρευτείς. Το πιο πιθανό είναι να πας σώγαμπρος. Αν δεις ότι χωρίζεις από τη γυναίκα σου και στην πραγματικότητα δεν έχεις κανένα λόγο, σημαίνει ότι θα σου παρουσιαστούν μερικές άσχημες καταστάσεις. Αν δεις ότι αποχωρίζεσαι φίλους σημαίνει πως θ' αντιμετωπίσεις ορισμένες δυσκολίες στην καθημερινή σου ζωή.

ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ: Δεν πρόκειται για καλό όνειρο αν δεις χωροφύλακα στον ύπνο σου. Φασαρίες και καυγάδες θα έχεις.

Ψ

ΨΑΛΙΔΙ: Το ψαλίδι, στ' όνειρο, είναι κακός οιωνός: οι παντρεμένες γυναίκες θα είναι ζηλότυπες κα δεν θα εμπιστεύονται τους άντρες τους. ΟΙ ερωτευμένοι θα καβγαδίζουν και θα κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Δυσκολίες θα υπάρξουν και στον τομέα της δουλειάς.

ΨΑΛΤΗΣ: Όταν ακούς ψάλτη να ψέλνει, φλυαρίες θα ακούσεις και θα εκνευριστείς. Αν ψάλτης είσαι εσύ ο ίδιος, θα δεις μεγάλες χαρές.

ΨΑΡΑΣ: Το να δείτε ψαρά στον ύπνο σας προμηνά ότι βρίσκεστε πολύ κοντά στην πιο μεγάλη ευημερία που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Αν δεις ότι είσαι ψαράς, θα αποκτήσεις πολλά κέρδη από τις δουλειές σου. Το ψάρεμα με δίχτυα σημαίνει επιτυχίες. Αν ψαρεύεις με αγκίστρι, θα έχεις ευτυχία στον έρωτα.

ΨΑΡΙΑ:Αν ονειρευτείτε ψάρια που κολυμπούν σε καθαρά νερά, σημαίνει πως θα ευνοηθείτε από τους πλούσιους και δυνατούς. Τα ψόφια ψάρια στ' όνειρο σημαίνουν χάσιμο περιουσίας και δύναμης, ως επακόλουθο μιας μεγάλης ατυχίας. Αν δείτε πως ψαρεύατε, σημαίνει ενεργητικότητα και επιτυχία των προσπαθειών σας.

ΨΑΡΟΝΙ: Ένα πουλί που για κανέναν δεν έχει τίποτα το καλό να του φέρει παρά μόνο άσχημα νέα.

ΨΕΙΡΑ: Αν δεις ότι έχεις ψείρες σημαίνει ότι όσες πιο πολλές έχεις τόσα πιο πολλά χρήματα θα αποκτήσεις.

ΨΕΜΑ: Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι λες ψέματα, φαίνεται ότι έχεις συνηθίσει να λες ψέματα και στη ζωή. Δεν πρόκειται να κόψεις το ελάττωμα, αλλά και δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα άλλο από την κακή γνώμη που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι για το άτομό σου.

ΨΙΘΥΡΟΣ: Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε ψίθυρο, σημαίνει ότι θα ενοχληθείτε από το κουτσομπολιό ανθρώπων που είναι πολύ κοντά σας. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κάποιος ψιθύριζε συμβουλές ή προειδοποίηση, είναι σημάδι ότι πράγματι σας χρειάζεται συμπαράσταση και συμβουλή.

ΨΥΛΛΟΣ: Αν δεις στον ύπνο σου ότι σε τρώνε οι ψύλλοι, υπάρχει λόγος που ανησυχείς για την κατάσταση των νεύρων σου. Αν αυτά δεν έχουν διαταραχθεί ακόμα, θα διαταραχθούν σύντομα από μερικά επεισόδια που θα σου συμβούν.

ΨΩΜΑΣ: Αν δεις στον ύπνο σου ότι πουλάς ψωμιά χωρίς να είσαι φούρναρης θα κερδίσεις εκεί που δεν το περίμενες. Αν βλέπεις ότι τρως πάρα πολύ ψωμί τότε ότι κερδίζεις θα το σπαταλάς.

ΨΩΜΙ: Για μια γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι τρώει ψωμί, σημαίνει ότι θα πικραθεί από πεισματάρικα παιδιά, για τα οποία θα ξοδέψει πολλές μέρες ανώφελου μόχθου και στενοχώριας. Αν δείτε ότι τρώγατε ψωμί μαζί με άλλους, είναι ένδειξη ότι θα αποχτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να τα βγάλετε πέρα στη ζωή.

ΨΩΡΑ: Αν βλέπεις ότι έχεις ψώρα, θα αποκτήσεις περιουσία με πολλούς τρόπους, ακόμα και με γάμο. Τα ψωριασμένα ζώα σημαίνουν αύξηση της περιουσίας σου.

Ω

ΩΔΙΝΕΣ: Για τις παντρεμένες και ανύπαντρες, το όνειρο σημαίνει δυσάρεστα γεγονότα. Για τις έγκυες, το όνειρο δεν έχει καμία σημασία.

ΩΚΕΑΝΟΣ: Αν δεις ότι ταξιδεύεις με πλοίο στον ωκεανό, θα μπλέξεις σε δουλειές που δεν ξέρεις και θα ζημιωθείς. Αν ο ωκεανός είναι  ταραγμένος, άγριος θα χάσεις πολλά χρήματα, αν όμως είναι γαληνεμένος, θα έχεις υγεία.

ΩΡΑ: Αν βλέπεις στον ύπνο σου ότι κοιτάζεις με αγωνία την ώρα, περιμένεις με ανυπομονησία κάποια σημαντική είδηση, που θα φτάσει απογοητευτική. Μπορεί να περιμένεις ακόμα κάποιο ραντεβού. Δεν έχει άλλη σημασία το όνειρο παρά μονάχα την σημασία του.

ΩΡΑΙΟΣ: Αν δεις ότι είσαι ωραίος, θα έχεις καλή υγεία και διασκέδαση, αν είσαι άσχημος, στεναχώριες και βάσανα σε περιμένουν. Το ίδιο ισχύει και αν το όνειρο αυτό το δουν γυναίκες.

ΩΤΑΚΟΥΣΤΗΣ: Αν δεις στον ύπνο σου ότι κρυφακούς, έχεις κακό χαρακτήρα. Αν δεις άλλον να σε κρυφακούει, το πρόσωπο που αγαπάς σε απατάει.

ΩΧΡΟΣ: Η ωχρότητα που βλέπεις να είναι απλωμένη στο πρόσωπό σου, δείχνει ότι η υγεία σου είναι επισφαλής. Η ωχρότητα γενικά δεν είναι καλό όνειρο. Δείχνει στενοχώριες, ζημιές, εγκατάλειψη, απελπισία και απογοήτευση. Όλα αυτά θα βρεθούν στο δρόμο εκείνου που βλέπει το όνειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου