Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Η Φιλοσοφία επιστρέφει Wednesday, November 29 at 8:30 PM - 11 PM, Athens
Wednesday, November 29
 at 8:30 PM - 11 PM
1 Karageorgis Servias street, Syntagma square., 10563 Athens
"Η Φιλοσοφία επιστρέφει" για να δώσει νόημα σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή!

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, για 5η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”. 

Θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου του 2017, στις 20.30, στο Public Café (Public, 5ος όροφος,πλατεία Συντάγματος, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο.

Η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει "κλειδιά" για ανοιχτή σκέψη, για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Με παρουσιάσεις με θέμα :
• "Ο Άνθρωπος φιλοσοφεί με το Σύμπαν", Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ. Φιλοσοφίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• "Εσωτερική Φιλοσοφία", Θεοδώρα Μαρτζούκου, Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα

Θα υπάρξει χρόνος για πολλή συζήτηση.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Με την ευγενική στήριξη του καταστήματος Public


Λίγα λόγια την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας:
Με τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων επιστήμης και πολιτισμού για τη σημασία της Φιλοσοφίας σε πολλαπλούς τομείς της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας (παιδεία, επιστήμη, ψυχολογία, λογοτεχνία), αξιοποιούμε την σημαντική θεσμοθέτηση της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας ως έναυσμα για την καλλιέργεια της Φιλοσοφίας ως οδό εξέλιξης του ατόμου και της κοινωνίας. Καλλιεργούμε την παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη Φιλοσοφία όχι ως στείρα γνώση, αλλά ως μέσο έρευνας και εξέλιξης του ανθρώπου ατομικά αλλά και ως μέλος μιας κοινωνίας, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τη σημασία των πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών ως "εργαλεία" για σεβασμό όλων των πολιτισμών και λαών.

Όλα τα παραπάνω συνάδουν και στηρίζουν τη θεματική της UNESCO "Learning to Live Together", όπως αυτή παρουσιάζεται υπό τον τομέα "Humanities and Philosophy".

Κάθε χρόνο, με κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, επιδιώκεται η διάδοση της Φιλοσοφίας ως μέσο καλλιέργειας για ανοιχτή σκέψη και σεβασμό προς τον άνθρωπο, την κοινωνία, τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου